Ποιος είναι ο Μανσούρ Γιαβάς που επικράτησε στην Άγκυρα;
Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Μανσούρ Γιαβάς επικράτησε με 50,54% έναντι 47,27% του υποψηφίου του ΑΚΡ, στην «κούρσα» της Άγκυρας.
O Mανσούρ Γιαβάς γεννήθηκε στις 23 Μαΐου του 1955, είναι δικηγόρος και πρώην δήμαρχος του Beypazarı. Ήταν υποψήφιος δήμαρχος Άγκυρας με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα στην αναμέτρηση του 2014.
O πατέρας του Γιαβάς ήταν ξυλουργός ο οποίος στη συνέχεια εργάστηκε ως πωλητής εφημερίδων. Για κάποιο διάστημα δούλεψε με τον πατέρα του ως διανομέας εφημερίδων. Φοίτησε στο πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούλης και έλαβε πτυχίο νομικής το 1983. Αφού ολοκλήρωσε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία του ως στρατιωτικός εισαγγελέας, επέστρεψε στη γενέτειρά του το Beypazarı όπου δούλεψε ως δικηγόρος.
Ο Γιαβάς εξελέγη μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Beypazarı το 1989, αλλά έχασε τη δημαρχεία το 1994. Συνέχισε τη δικηγορία παράλληλα με τη θητεία του στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης του μέχρι τις 18 Απριλίου 1999, που έθεσε υποψηφιότητα και εξελέγη δήμαρχος με 51% του Beypazari.
O Γιαβάς ήταν υποψήφιος δήμαρχος Άγκυρας με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα στις 30 Μαρτίου του 2014. Την ημέρα των εκλογών στις 20:30 τοπική ώρα και αφού έκλεισαν οι κάλπες ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου ότι είχε κερδίσει την αναμέτρηση. Κάλεσε δε τους ψηφοφόρους του να παραμείνουν στα εκλογικά κέντρα προκειμένου να παρακολουθούν την καταμέτρηση, παρά τις αναφορές του πρακτορείου Anadolu ότι είχε ηττηθεί. Την 1η Απριλίου του 2014 ο Γιαβάς, έδωσε νέα συνέντευξη τύπου και κατηγόρησε το κρατικό Anadolu ότι καθυστέρησε επίτηδες την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προκειμένου να αποθαρρύνει τους ψηφοφόρους του από το να παρακολουθούν την καταμέτρηση. Ο Γιαβάς δήλωσε ότι η καμπάνια του έχει υποβάλλει ενστάσεις στις τοπικές εκλογικές αρχές, καταγγέλλοντας παρατυπίες.
Ο Μανσούρ Γιαβάς είναι παντρεμένος, με 2 κόρες.
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Τραπεζικές απάτες με τη χρήση της ΑΙ
- Γερμανία και Ισραήλ επεκτείνουν το συμβόλαιο των Arrow 3 και υπογράφουν νέες συμφωνίες
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]
- Σύμφωνα με το Forbes το Ιράν έριξε για πρώτη φορά το Starlink του Μασκ
- Ίντερ – Νάπολι 2-2: Χορταστική ισοπαλία στο Τζουζέπε Μεάτσα
- Καιρός: Εξαπλώνεται το κύμα ψύχους σε όλη τη χώρα – Χάρτες χιονόστρωσης και πολικές θερμοκρασίες
- Ελλάδα – Γεωργία 20-6: Επιβλητικοί οι Άνδρες στην πρεμιέρα τους στο Ευρωπαϊκό (vid)
- Τι σημαίνει στην πράξη η συμφωνία Βρετανίας – Γαλλίας για αποστολή στρατευμάτων στην Ουκρανία;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-315x220.jpg)










![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 12.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cristofer-maximilian-Ce3XLxac0f4-unsplash-127x85.jpg)













![O Ιρανός ΥΠΕΞ Αραγκτσί ανήρτησε δολοφονίες αστυνομικών και αναρωτήθηκε αν οι ΗΠΑ θα το ανέχονταν [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/iran-killed-cop-315x220.jpg)


![Ρωσία: Τρεις πλατφόρμες γεώτρησης χτυπήθηκαν από την Ουκρανία – Πόσο έχει πέσει η παραγωγή αργού της Μόσχας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/maria-lupan-hy97yy3e03A-unsplash-1-1-315x220.jpg)






























![Ράλι στα ακίνητα – Οι ακριβές και φθηνές περιοχές [πίνακες]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/athina-athens-akinita-realestate-eurokinissi-1-315x220.jpg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442