Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα, ντρέσινγκ αβοκάντο και ντοματίνια

Σαλάτα με μοσχαρίσια μπριζόλα, ντρέσινγκ αβοκάντο και ντοματίνια

Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 12′, Υλικά (για 3 μερίδες) 400 γρ. μπριζόλα από κόντρα μοσχαρίσιο χωρίς κόκαλο, σε θερμοκρασία δωματίου 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 100 γρ. έτοιμη σαλάτα της αρεσκείας μας 160 γρ. ντοματίνια (κατά προτίμηση μαύρα Κρήτης), κομμένα στα 4 ή στα 6 1 κουτ. γλυκού σουσάμι καβουρδισμένο Για το ντρέσινγκ αβοκάντο 1 ώριμο αβοκάντο, […]

Προετοιμασία 10′, Ψήσιμο 12′,

Υλικά (για 3 μερίδες)

400 γρ. μπριζόλα από κόντρα μοσχαρίσιο χωρίς κόκαλο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
100 γρ. έτοιμη σαλάτα της αρεσκείας μας
160 γρ. ντοματίνια (κατά προτίμηση μαύρα Κρήτης), κομμένα στα 4 ή στα 6
1 κουτ. γλυκού σουσάμι καβουρδισμένο
Για το ντρέσινγκ αβοκάντο
1 ώριμο αβοκάντο, σε μικρά κομμάτια
100 ml ελαιόλαδο
Χυμός από 1 λεμόνι
50 ml νερό
Ελάχιστο σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 κουτ. γλυκού μέλι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Βάζουμε μια αντικολλητική γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά. Οταν ζεσταθεί καλά, ρίχνουμε μέσα το λάδι και το κρέας. Το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα για περίπου 6′ και το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά να ψηθεί και αυτή (πάλι περίπου 6′). Δεν θέλουμε να παραψηθεί, αλλά να γίνει μέσα ζουμερό (medium ψήσιμο). Αν έχουμε θερμόμετρο κρέατος, θέλουμε η θερμοκρασία του να είναι 60°C. Το αφήνουμε σε ξύλο κοπής για 10′ και το κόβουμε σε λεπτές φετούλες.
Καθώς ψήνεται το κρέας, ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ ως εξής: Χτυπάμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι το μισό αβοκάντο, το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, 50 ml νερό, το σκόρδο, το μέλι, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για το σερβίρισμα, βάζουμε τη σαλάτα σε μια μεγάλη πιατέλα και από πάνω τα ντοματίνια. Κόβουμε το μισό αβοκάντο που δεν χρησιμοποιήσαμε για το ντρέσινγκ σε φέτες και τις ρίχνουμε και αυτές πάνω από τη σαλάτα. Βάζουμε γύρω από τη σαλάτα τις φέτες κρέατος και περιχύνουμε με όσο ντρέσινγκ θέλουμε. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι.

Πηγή: Γευσιγνώστης 

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024