Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
O σωστός «οδηγός» για την επόμενη μέρα

O σωστός «οδηγός» για την επόμενη μέρα

Η διακοπή του πρωταθλήματος λειτουργεί ευεργετικά για την ΑΕΚ.

Η διακοπή του πρωταθλήματος λειτουργεί ευεργετικά για την ΑΕΚ. Η Ένωση αντιμετώπισε τεράστια αγωνιστικά προβλήματα μέχρι και το τελευταίο παιχνίδι της -εκείνο με τον Ατρόμητο- αφού τα Σπάτα θυμίζουν… νοσοκομείο. Οι απουσίες που μετρούν οι Κιτρινόμαυροι είναι πολλές και σημαντικές. Καθώς η ΑΕΚ στερείται και μάλιστα για καιρό παίκτες-«κλειδιά» σε κάθε γραμμή της.

Ο χρόνος που υπάρχει μέχρι το επόμενο ματς είναι λοιπόν απαραίτητος για την ΑΕΚ ώστε να ανασυνταχθεί. Να γεμίσει ξανά το ρόστερ της με λύσεις αλλά και ποιότητα και να τα δώσει όλα στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, για να την κλείσει όσο το δυνατόν πιο πετυχημένη. Δηλαδή, να κατακτήσει το κύπελλο.

Ας μη γελιόμαστε. Κάτι άλλο που να… ιντριγκάρει ή να δίνει κίνητρο στην Ένωση δεν υπάρχει. Η 3η θέση της βαθμολογίας «κλείδωσε» μετά τη νίκη στο Περιστέρι και αυτό, θα είναι και το φετινό ταβάνι της πρωταθλήτριας. Η τελευταία πρόταση νομίζω πως περιγράφει απόλυτα και τον βαθμό της αποτυχίας της ΑΕΚ στη χρονιά που διανύουμε, με το όλο πράγμα να μπορεί κάπως να σουλουπωθεί, μόνο μέσω ενός τίτλου.

Αν οι Κιτρινόμαυροι κατακτήσουν το κύπελλο το κλείσιμο της σεζόν θα είναι με χαμόγελα για την πρωταθλήτρια. Σίγουρα όχι όπως τα περυσινά, αλλά αν σκεφτούμε που βρέθηκε φέτος η ΑΕΚ και τι «χαστούκια» δέχτηκε αγωνιστικά, τότε γίνεται σαφές το πόσο μπορεί να αλλάξει τα πράγματα αυτός ο τίτλος.

Αυτό που κατά τη γνώμη μου πάντως δεν πρέπει να επηρεαστεί από το κύπελλο, είναι η επόμενη μέρα και το πώς θα προχωρήσει η ΑΕΚ. Το αν θα παραμείνει στον πάγκο της ο Μανόλο Χιμένεθ και ο βαθμός στον οποίο θα αλλαχτεί το ρόστερ της. Γενικώς δηλαδή το πλάνο που θα ακολουθήσει η Ένωση στη νέα σεζόν, με στόχο τίποτα λιγότερο από την επιστροφή στην κορυφή.

Πέρυσι η ΑΕΚ διαχειρίστηκε ερασιτεχνικά θα έλεγα την επιτυχία του πρωταθλήματος. Υπήρξαν πράγματα αλλά και πρόσωπα που υπερεκτιμήθηκαν και τα αποτελέσματα τα είδαμε όλοι μας. Φέτος, περιθώριο για το ίδιο λάθος δεν υπάρχει. Ούτε φυσικά μπορεί να επηρεαστεί η απόφαση για όσα απαιτούνται να γίνουν –και είναι πολλά- από ένα κύπελλο. Μιας και αν μπει στην κουβέντα της επόμενης μέρας το συγκεκριμένο στοιχείο ως «οδηγός», οι δρόμοι στους οποίους θα συνεχίσει να κινείται η ΑΕΚ θα κρύβουν «παγίδες». Από αυτές που φέτος η Ένωση βρήκε πολλές και δυστυχώς, δεν κατάφερε να τις… αποφύγει.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024