Η έκθεση «The world of Banksy» ξεκινά στις 27 Φεβρουαρίου την παγκόσμια περιοδεία της από την Τεχνόπολη στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι τις 26 Μαρτίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να δει από κοντά έργα του πιο διάσημου ανώνυμου street artist, να αποκτούν ζωή και μας ταξιδεύουν στο χρόνο, μέσα από ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό project.
Κάπως έτσι, έξι διάσημοι καλλιτέχνες μεταμορφώνονται σε έξι διάσημα έργα του Banksy. Ανάμεσα τους η ηθοποιός Σμαράγδα Καρύδη η οποία γίνεται βασίλισσα Ελισάβετ Β΄- Ziggy Stardust, αλλά και η παρουσιάστρια Μαίρη Συνατσάκη που μεταμορφώνεται στο ίσως πιο διάσημο έργο του Banksy, στο κορίτσι με το μπαλόνι.
Ο Banksy μέσα από τα γκραφίτι του μας συστήθηκε ως η πιο προκλητική περσόνα του 21ου αιώνα. Ο Βρετανός καλλιτέχνης του γκραφίτι, πολιτικός ακτιβιστής και σκηνοθέτης ταινιών, έχει φροντίσει επιμελώς να παραμείνει κρυφή η ταυτότητα του όλα αυτά τα χρονιά.
Από το Λονδίνο μέχρι την Παλαιστίνη και τη Νέα Ορλεάνη, γέμισε τους τοίχους με εικόνες που συγκινούν αλλά ταυτόχρονα μας προβληματίζουν.
Τα έργα του είναι συνήθως σατιρικά, σχολιάζοντας ζητήματα πολιτικής και κουλτούρας, με επιγράμματα που συνδυάζουν το μαύρο χιούμορ με γκραφίτι, τα οποία εκτελούνται με μια ιδιαίτερη τεχνική στένσιλ. Τα πολιτικού και κοινωνικού σχολιασμού έργα του έχουν εμφανισθεί σε δρόμους, τοίχους και γέφυρες πόλεων σε όλο τον κόσμο.
H δουλειά του Banksy ξεκίνησε από τη Bristol underground σκηνή και περιελάμβανε συνεργασίες μεταξύ καλλιτεχνών και μουσικών.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας