Το πρώτο ηχηρό χαστούκι στον Παύλο Πολάκη από το εξωτερικό ήρθε από την Κομισιόν.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, αναφερόμενος στις απειλές, τους εκβιασμούς και την παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας με τον Γ. Στουρνάρα δήλωσε: «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιβεβαιώνει την εκ της Συνθήκης υποχρέωση όλων για σεβασμό της ανεξαρτησίας των κεντρικών τραπεζών και των κεντρικών τραπεζιτών να κάνουν τη δουλειά τους», ανέφερε απαντώντας για το θέμα σε δημοσιογράφους ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
Για πιο σχετικές απαντήσεις ο Μαργαρίτης Σχοινάς παρέπεμψε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία όπως είπε «είναι πιο αρμόδια για να τοποθετηθεί επί του περιστατικού».
Θέμα χρόνου είναι να υπάρξει και ανακοίνωση με μηνύματα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.