1 κουτ. σούπας ξύσμα από βιολογικό, ακέρωτο πορτοκάλι
20 ml κρέμα balsamico
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ξεπλένουμε με κρύο νερό το φαγόπυρο. Το βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 430 ml νερό και αλάτι. Όταν πάρει βράση, σβήνουμε τη φωτιά, κλείνουμε με το καπάκι τη κατσαρόλα. Την αφήνουμε σκεπασμένη για 10’ μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό και να μαλακώσει το φαγόπυρο (προσοχή να μην λασπώσει).
Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγόπυρο να κρυώσει.
Καθαρίζουμε τα φιστίκια Αιγίνης, τα κόβουμε στα δύο και τα καβουρδίζουμε σε ζεστό τηγάνι για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Το ίδιο κάνουμε και με το σουσάμι.
Πλένουμε καλά το φινόκιο και αφαιρούμε τη βάση και τα κοτσάνια. Το κόβουμε στα δύο κατά μήκος και, στη συνέχεια, σε λεπτότερες φέτες. Ζεσταίνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σωτάρουμε τις φέτες από το φινόκιο, προσεκτικά να μην διαλυθούν, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και από τις δυο πλευρές.
Σερβίρουμε το φαγόπυρο σε ένα μπολ. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας, κρατώντας στην άκρη λίγο από το σουσάμι, τα φυστίκια, το ρόδι, το τυρί και το φινόκιο για να τη διακοσμήσουμε. Ανακατεύουμε.
Ντρέσινγκ
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέτουμε στο μπολ το ντρέσιγκ και ανακατεύουμε ξανά. Τέλος διακοσμούμε με τα υπόλοιπα υλικά που είχαμε κρατήσει στην άκρη, και σερβίρουμε.
Για πρώτη φορά, η ζωή του Νίκου Ξυλούρη ανεβαίνει στο θεατρικό σανίδι από τη Stages Network και τα Αθηναϊκά Θέατρα, με το έργο Ο Αρχάγγελος της Κρήτης. Έως τις 31 Ιανουαρίου στο θέατρο ΗΒΗ.
Μια από τις πιο ωραίες φωνές της γενιάς της, η Βιολέτα Ίκαρη επιστρέφει στη δισκογραφία με το EP Σύννεφα Μπαλόνια, αλλά και στον Σταυρό του Νότου στις 26 Δεκεμβρίου.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας