Στην πρεσβεία των ΗΠΑ η πορεία του Πολυτεχνείου – Έκαψαν την αμερικανική σημαία [Εικόνες]
Διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Προς το παρόν πάντως, τα πνεύματα είναι ήρεμα χωρίς να εντοπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα
Στην αμερικανική πρεσβεία βρίσκεται αυτή την ώρα ο κύριος όγκος της πορείας, για τα 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με την οποία ολοκληρώνονται οι τριήμερες εκδηλώσεις για την 45η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, όπου υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Προς το παρόν πάντως, τα πνεύματα είναι ήρεμα χωρίς να εντοπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα.
Οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές φωνάζουν συνθήματα κατά των ΗΠΑ και του φασισμού, ενώ ακολουθεί ξεχωριστή πορεία του ΚΚΕ που προσεγγίζει το σημείο.
Νωρίτερα, έξω από την αμερικανική πρεσβεία έφτασε η η κεφαλή της πορείας με την αιματοβαμμένη σημαία του Πολυτεχνείου, την οποία κρατούν μέλη της ΠΑΣΠ. Μόλις έφτασαν, οι φοιτητές έψαλαν τον εθνικό ύμνο, ύψωσαν τα χέρια τους πάνω από τη σημαία, τη δίπλωσαν και στη συνέχεια διαλύθηκαν.
Φοιτητές, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι φορέων φωνάζουν συνθήματα τιμώντας τη μνήμη όσων αγωνίστηκαν πριν από 45 χρόνια για να πέσει η Χούντα. «Αδέλφια ζείτε, εσείς μας οδηγείτε», «Ανεξάρτησια, λαϊκή κυριαρχία» είναι μερικά από τα συνθήματα που φωνάζουν οι διαδηλωτές.
Από το πρωί οι πόρτες του ιδρύματος ήταν ανοικτές για τον κόσμο, για να αποτίσει φόρο τιμής, αφήνοντας ένα λουλούδι ή ενα στεφάνι. Ωστόσο, υπό τον φόβο επεισοδίων και εξαιτίας της παρουσίας αντιεξουσιαστών στον χώρο, ο κόσμος που προσήλθε στο Πολυτεχνείο το Σάββατο ήταν λιγοστός.


https://www.facebook.com/www.in.gr/videos/304924236901630/?notif_id=1542470483918321¬if_t=live_video

https://www.facebook.com/www.in.gr/videos/191846315079877/?notif_id=1542464719585118&notif_t=live_video

https://www.facebook.com/591147465/videos/10155774540752466/?id=591147465
«Φρούριο» η Αθήνα
Η Αθήνα θυμίζει «φρούριο» καθώς έχουν επιστρατευτεί 5.000 αστυνομικοί οι οποίοι θα βρίσκονται καθ΄ όλη τη διάρκεια της πορείας στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας.
Παράλληλα, πάνω από το κέντρο της Αθήνας θα πετούν συνεχώς μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), καθώς και ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, προκειμένου να κατοπτεύεται όλη η περιοχή και να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων.

Τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ είναι δρακόντεια προκειμένου να μπορέσουν να περιορίσουν όσους ταραξίες παρεισφρήσουν στην πορεία και επιχειρήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.
Την ίδια ώρα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επεκτάθηκαν σε κεντρικές λεωφόρους. Τροποποιήσεις υπάρχουν και σε δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ.
Κλειστός είναι από τις 3μμ ο σταθμός του Μετρό «Μέγαρο Μουσικής», ενώ στις 4.30μμ έκλεισαν «Ευαγγελισμός» και «Σύνταγμα».
https://www.facebook.com/www.in.gr/videos/198850114328659/
https://www.facebook.com/www.in.gr/videos/302864037232889/
- Νορβηγία: Σε σοβαρή κατάσταση η πριγκίπισσα Μέτε Μάριτ – H κόρη της επέστρεψε από την Αυστραλία
- Ο Μασκ βγάζει 3.6 εκατ. δολ. την ώρα – Κοιμάται στο πάτωμα, δεν πηγαίνει διακοπές, αν και τρισεκατομμυριούχος
- Πάμε μια βόλτα; Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης για τις στιγμές που διαμόρφωσαν την πορεία του
- Μήνυμα ειρήνης, αποδοχής και συνύπαρξης από το 1ο Σχολικό Street Festival Τέχνης και Αποδοχής του Δήμου Πειραιά
- «Η γη της ελιάς»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ρόδος: Η σύγχρονη κεραμική συναντά την ιστορία στη Biennale που φέρνει 42 καλλιτέχνες από 18 χώρες
- ΟΟΣΑ: Πρόβλεψη για επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας και πληθωρισμό στο 4,2%
- Η Θεοπούλα έγινε «ΕΛΑΣίτισσα»… και κάνει θραύση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 03.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-benjaminfarren-11727472-1-315x220.jpg)




































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442