Η ειδική αντιπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, καλωσόρισε, με δήλωσή της, το άνοιγμα των οδοφραγμάτων Δερύνειας, που οδηγεί στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, και Λεύκας – Απλικίου προς την κατεχόμενη Μόρφου. «Αυτά τα οδοφράγματα θα παίξουν ένα σημαντικό ρόλο, ώστε να βοηθήσουν στην αύξηση των επαφών μεταξύ των ανθρώπων, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση της τόσο αναγκαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοτήτων στο νησί» τόνισε.
Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αναφορικά με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, η κ. Σπέχαρ σημείωσε: «είναι μια καλή ημέρα για την Κύπρο. Καλωσορίζουμε το άνοιγμα των πρώτων οδοφραγμάτων έπειτα από οκτώ χρόνια».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.