Τουσκ: Καμία αισιοδοξία για το Brexit ενόψει της Συνόδου Κορυφής
«Δυστυχώς η ενημέρωση για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων που έλαβα σήμερα από το Μισέλ Μπαρνιέ και η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων δεν μου δίνουν κανένα λόγο αισιοδοξίας ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής για το Brexit»
Την άποψη ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τίποτα που να δικαιολογεί «αισιοδοξία» για το Brexit ενόψει της Συνόδου Κορυφής εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στις Βρυξέλλες.
«Δυστυχώς η ενημέρωση για την κατάσταση των διαπραγματεύσεων που έλαβα σήμερα από το Μισέλ Μπαρνιέ και η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων δεν μου δίνουν κανένα λόγο αισιοδοξίας ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής για το Brexit» υπογράμμισε ο Ντ. Τουσκ, σημειώνοντας ότι η μόνη «πηγή ελπίδας» για μια συμφωνία είναι η «καλή πρόθεση» και η «αποφασιστικότητα» των δύο πλευρών.
Ωστόσο, επισήμανε ότι κατά την συζήτηση της Τετάρτης θα ζητήσει από τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, «συγκεκριμένες προτάσεις» προκειμένου να αρθεί το «αδιέξοδο».
«Μόνο αυτές οι προτάσεις μπορούν να καθορίσουν αν μια συμφωνία είναι εφικτή», συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι η ΕΕ πρέπει να προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας ή απόρριψης της συμφωνίας.
Σύμφωνα με τον Ντ. Τουσκ το βασικό «αγκάθι» παραμένει ο τρόπος με τον οποίο θα αποφευχθούν τα «σκληρά σύνορα» μεταξύ της Δημοκρατίας της Ιρλανδίας και της Β. Ιρλανδίας.
«Μοιάζει με μια νέα εκδοχή του Γόρδιου Δεσμού. Αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να δω μια νέα εκδοχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Είναι πολύ δύσκολο να βρει κανείς έναν δημιουργικό ηγέτη όπως αυτόν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξηγώντας πως το αν θα πραγματοποιηθεί νέα Σύνοδος Κορυφής το Νοέμβριο, εξαρτάται από τους αρχηγούς, ενώ η προϋπόθεση είναι να υπάρχει «η αίσθηση ότι βρισκόμαστε κοντά σε μια συμφωνία».
- Δραστικό ψαλίδι στις επενδύσεις της OpenAI εν μέσω ανησυχίας για τα έσοδα
- «Πάγωσαν» στην Γκενκ: Τραυματίστηκε ο Καρέτσας (pics)
- Κοζάνη: Σύλληψη 26χρονου για ληστεία
- Αληθινές γυναίκες – Η ποικιλομορφία των σωμάτων επιμένει στην Eβδομάδα Mόδας του Λονδίνου εν μέσω «επιδημίας» ενέσεων αδυνατίσματος
- Αυξάνουν την πίεση στο Ιράν οι ΗΠΑ – Πράξη επιθετικότητας οποιοδήποτε πλήγμα, λέει η Τεχεράνη
- Έχει έρθει η εποχή του «νόμου του ισχυρού» – Ο ΟΗΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τα ανθρώπινα δικαιώματα
- Η Ίντερ είναι έτοιμη να κάνει το «μπαμ» με τον Σιμεόνε
- Πλησιάζει η ώρα για τις φορολογικές δηλώσεις – Ποιους καλεί πρώτη φορά η Εφορία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442