Παροχές: Με δύο γραμμές η κυβέρνηση
Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να διασώσει τις συντάξεις – Τσακαλώτος και Χουλιαράκης θέλουν μειώσεις εισφορών και φόρων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά
Την ώρα που το Μέγαρο Μαξίμου και πρωτοκλασάτα στελέχη της κυβέρνησης καλλιεργούν κλίμα παροχών και προεξοφλούν δημόσια ότι θα ακυρωθεί η απόφαση για την περικοπή των συντάξεων, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής του Γιώργος Χουλιαράκης όχι μόνο αποφεύγουν τις δημόσιες δηλώσεις, αλλά στέλνουν το μήνυμα ότι «τα δημόσια οικονομικά και η οικονομία δεν πρέπει να ξεφύγουν από τον σχεδιασμό».
Με τη στάση αυτή και παράλληλες επαφές στο παρασκήνιο με τους εκπροσώπους των θεσμών επιδιώκουν να διαμορφώσουν την οικονομική ατζέντα και να περιορίσουν τις εξαγγελίες που προετοιμάζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τη ΔΕΘ σε μια ρεαλιστική βάση και στα όρια του μεσοπρόθεσμου προγράμματος που δεσμεύει την Ελλάδα έως το 2022.
Αντίθετα με το Μέγαρο Μαξίμου που θέλει από τώρα να προβάλει ένα πλαίσιο παροχών σε βάθος τετραετίας, ενδεχομένως και για να προλάβει τον Κυριάκο Μητσοτάκη που επίσης θα παρουσιάσει το εκλογικό του σχέδιο στη ΔΕΘ, το οικονομικό επιτελείο περιμένει να δει και τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ το 2018, που θα ανακοινωθούν αύριο Δευτέρα, για να καταλήξει στις εκτιμήσεις του αναθεωρώντας ακόμη και τις προβλέψεις για το 2019.
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)


































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442