Οι δυνάμεις ασφαλείας διευκρίνισαν επίσης ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν περισσότεροι από δύο

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε σήμερα από την επίθεση που πραγματοποίησαν ένοπλοι που πιστεύεται ότι ήταν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στο κτίριο του κυβερνείου στο Ερμπίλ, όπου εδρεύει η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) στο βόρειο Ιράκ, δήλωσε ο κυβερνήτης.

«Δυστυχώς σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος», δήλωσε ο κυβερνήτης Ναουζάντ Χάντι.

Λίγο νωρίτερα αξιωματούχοι της υπηρεσίας ασφάλειας γνωστοποίησαν ότι σκότωσαν και τον τελευταίο από τους ενόπλους που εισέβαλαν νωρίτερα σήμερα στο κτίριο του κυβερνείου και είχαν οχυρωθεί στον τρίτο όροφό του πυροβολώντας από εκεί τις δυνάμεις ασφαλείας, δίνοντας τέλος στην επίθεση.

Μετά τις ανταλλαγές πυρών για σχεδόν τέσσερις ώρες με τους δράστες της επίθεσης και την εξουδετέρωσή τους ολοκληρώθηκε η επιχείρηση των δυνάμεων της τάξης, διευκρίνισε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Φάρχαντ Μοχάμεντ, σημειώνοντας ότι «υπάρχουν πολλοί τραυματίες μεταξύ των δυνάμεων της τάξης».

Οι δυνάμεις ασφαλείας διευκρίνισαν επίσης ότι οι δράστες της επίθεσης ήταν περισσότεροι από δύο και ότι μετά τη λήξη της επιχείρησής τους για τον τερματισμό της επίθεσης επέτρεψαν σε δημοσιογράφους να μπουν στο κτίριο.

Επιθέσεις αυτού του είδους σπάνια σημειώνονται στην Ερμπίλ, μια από τις σταθερότερες πόλεις στο Ιράκ.

«Πιστεύουμε ότι οι δράστες της επίθεσης ανήκουν στο Ισλαμικό Κράτος λόγω των τακτικών που χρησιμοποίησαν εισβάλλοντας στο κτίριο από την κύρια είσοδο. Δύο ένοπλοι χρησιμοποίησαν πιστόλια για να πυροβολήσουν τους φρουρούς, ενώ άλλοι δύο εισήλθαν από διπλανή είσοδο που δεν φρουρείτο. Επίσης φώναζαν Αλάχου Ακμπάρ», δήλωσε αξιωματούχος της ασφάλειας.

Η επίθεση αυτή είναι η μεγαλύτερη του είδους που γίνεται τα τελευταία χρόνια στην πόλη, μολονότι η Ερμπίλ έχει βιώσει κατά το παρελθόν επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr