Ο Πιτ Πιεμπονγκσάντ βρέθηκε στην Ολλανδία και παρακολούθησε το φιλικό του Παναθηναϊκού κόντρα στην Άλκμααρ. Στο περιθώριο της αναμέτρησης ο Ταϊλανδός συνομίλησε με τους Νταμπίζα, Σαραβάκο και Δώνη σχετικά με την ομάδα .
Ο πατέρας του, Παϊρότζ, βρέθηκε στην Αθήνα και είχε ραντεβού με τον Γιάννη Αλαφούζο σχετικά με την μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να είναι θετική.
Αυτό παραδέχτηκε άλλωστε και ο Πιτ Πιεμπονγκσάντ μιλώντας στην εφημερίδα Sportime:
«Είμαι πολύ αισιόδοξος για την έκβαση της συμφωνίας με τον Γιάννη Αλαφούζο. Δεν είναι στιγμή για πολλά λόγια. Σε τέτοιο σημείο ρυθμίζονται πράγματα που παίζουν πάντα σημαντικό ρόλο όταν πρόκειται για τέτοιες διαπραγματεύσεις».
Αδιανόητο περιστατικό στο Κόπα Άφρικα, με τον τερματοφύλακα του Σουδάν, Μονγκέντ Ελνέελ, να καταρρέει και να πέφτει με το κεφάλι στο χορτάρι – Ευτυχώς σηκώθηκε και συνέχισε κανονικά