Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τι τελικό Μουντιάλ θέλουμε;

Τι τελικό Μουντιάλ θέλουμε;

Όποιο ζευγάρι κι αν προκύψει, θα έχει τη δική του γοητεία. Ένα, όμως, θα είναι αυτό που θα μας μείνει αξέχαστο...

Το σημερινό Γαλλία – Βέλγιο θα μπορούσε να είναι ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης. Βάσει εικόνας των ομάδων, οι Γάλλοι και οι Βέλγοι έχουν βγάλει και τη μεγαλύτερη ποιότητα από κάθε άλλη ομάδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου και τη μεγαλύτερη πληρότητα. Καθόλου τυχαία, οι δύο αυτές ομάδες έφτασαν στα ημιτελικά δίχως να χρειαστούν παράταση και σχεδόν μόνο με νίκες. Λέω σχεδόν, διότι οι Γάλλοι έφεραν εκείνο το 0-0 με τη Δανία, αγώνας τον οποίο αν ήθελαν, θα κέρδιζαν. Δεν ήθελαν όμως…

Δεν χρειάστηκε για τη Γαλλία η παράταση ή διαδικασία των πέναλτι σε κανένα από τα δύο νοκ άουτ της (με Αργεντινή και Ουρουγουάη). Δεν χρειάστηκε ούτε για το Βέλγιο (με Ιαπωνία και Βραζιλία), έστω κι αν… φλέρταρε με την παράταση στο ματς κόντρα στους Ιάπωνες. Οι αυτοκτονικές τάσεις των παικτών του το έφεραν ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό αρχικά και πριν το άγχος και την επιβάρυνση της παράτασης. Η ποιότητά τους ήταν εκείνη που τους ξελάσπωσε.

Οποιαδήποτε από τις δύο σημερινές αντιπάλους του πρώτο ημιτελικού βρισκόταν στο… απέναντι γκρουπ, θα ήταν στον τελικό. Για εκείνον που θα μείνει έξω απόψε, θα είναι άδικο. Και οι δύο θα μπορούσαν να είναι παγκόσμιοι πρωταθλητές. Ίσως σε δύο χρόνια από τώρα να τις δούμε στον τελικό του EURO.

Μοιρασμένος είναι και ο σημερινός ημιτελικός, μοιρασμένος και ο αυριανός, όσον αφορά τις πιθανότητες. Στο Αγγλία – Κροατία δεν μπορείς να πεις πως ποιοτικά υπερτερεί ο ένας ή ο άλλος. Ναι, οι Βρετανοί δεν έχουν μια μεσαία γραμμή με Μόντριτς – Ράκιτιτς, όμως και οι Κροάτες δεν έχουν ένα σέντερ φορ σαν τον Κέιν. Σε αντίθεση με το Βέλγιο – Γαλλία, που αν ανοίξει θα δούμε πολλά γκολ και πλούσιο θέαμα, ο αυριανός ημιτελικός προμηνύεται πολύ κλειστός, αρκετά αγχώδης και με μπόλικη τακτική. Πιθανόν να δούμε ακόμα και 0-0, αφού όσο η ώρα θα περνάει, τόσο το μηδέν πίσω θα μπολιάζεται όλο και περισσότερο στο μυαλό των παικτών.

Και τώρα το… μεγάλο ερώτημα: τι είδους τελικό Μουντιάλ θέλουμε; Όλοι κρύβουν τη γοητεία του: το Βέλγιο – Κροατία ίσως να μην το δούμε ποτέ ξανά (άλλωστε για όποιον πάει, θα είναι η πρώτη του φορά) και γι’ αυτό είναι και ωραίο ζευγάρι, το Βέλγιο – Αγγλία θα είναι τόσο όμορφο όσο και ένα μεγάλος ματς της… Πρέμιερ Λιγκ, αφού το 80% των παικτών και των δύο ομάδων ανήκουν σε αυτή, το Γαλλία – Κροατία θα είναι ένα ριμέικ του ημιτελικού του 1998, με τους Κροάτες να ψάχνουν ρεβάνς. Όλα γοητευτικά. Κανένα, όμως, σαν το Γαλλία – Αγγλία. Ετούτο είναι ένα ζευγάρι πραγματικά μεγάλων. Ένας τελικός που θα τον θυμόμαστε για πολλά πολλά χρόνια. Άρα;

Sports in

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο το μεγαλύτερο ταλέντο της Παρί

Συμφώνησε για νέο συμβόλαιο συνεργασίας ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Παρί Σεν Ζερμέν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024