
Ερντογάν: Δεν υποχωρούμε από τις διεκδικήσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ
«Δεν θα υποχωρήσουμε από τις διεκδικήσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ» είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση, δύο μόλις ημέρες μετά τη Σύνοδο ΕΕ - Τουρκίας στη Βάρνα.
«Δεν θα υποχωρήσουμε από τις διεκδικήσεις σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ» είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρωπαϊκή Ένωση, δύο μόλις ημέρες μετά τη Σύνοδο ΕΕ – Τουρκίας στη Βάρνα.
Αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της χώρας, υπό την προεδρία του Ερντογάν, στο οποίο συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις τόσο μετά την εισβολή και την κατάληψη του Αφρίν όσο και τα ελληνοτουρκικά, η Άγκυρα ανακοίνωσε ότι δεν θα υποχωρήσει από τα δικαιώματά της σε Αιγαίο Πέλαγος και κυπριακή ΑΟΖ, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ.
Κατά τη διάρκεια της τετράωρης συνεδρίασης συζητήθηκαν τα θέματα της κυπριακής ΑΟΖ και του Αιγαίου, με την Τουρκία να εμφανίζεται ενοχλημένη με την Ελλάδα και τις «συμπεριφορές της, που δεν αρμόζουν σε σχέσεις καλής γειτονίας».
Όσον αφορά στις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, το Συμβούλιο προειδοποίησε πως θα αναλάβει πρωτοβουλίες στον κουρδικό θύλακα της Μανμπίτζ, εάν οι κουρδικές δυνάμεις δεν αποχωρήσουν από την περιοχή.
Σε αντίθεση με το Αφρίν, στη Μανμπίτζ βρίσκονται και αμερικανικές ειδικές δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζουν τους Κούρδους στις μάχες εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.
in.gr
- Ο Σπαλέτι απάντησε σε… προπονητή της εξέδρας: «Αν δεν σου αρέσει η Γιουβέντους, κάτσε σπίτι» (vid)
- Στέφανος Παπαδόπουλος: «Σκέφτηκα να αποσύρω τη μήνυση κατά του Γιώργου Μαζωνάκη»
- Καιρός: Βροχές στην Αττική το απόγευμα και τη νύχτα – Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα
- Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για τον θάνατο του λιμενικού στο Παράλιο Άστρος
- UEFA Champions League: Το απόλυτο θρίλερ πρόκρισης Άγιαξ – Ολυμπιακός έρχεται στο MEGA
- Χωρίς ανακοινώσεις η σύσκεψη για την ευλογιά στο Μαξίμου – Μέτρα προσεχώς…
- Ο Μουρίνιο στήριξε ξανά τον Παυλίδη: «Δουλεύει πολύ για την ομάδα»
- Ισπανία: Τρένο συγκρούστηκε με γερανό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442