Στους 31 οι νεκροί από τις πυρκαγιές σε Πορτογαλία και Ισπανία, για «εμπρησμό» μιλά ο Ραχόι
Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που μαίνονται σε Πορτογαλία και Ισπανία. Χιλιάδες πυροσβέστες έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης, ενώ ο ισπανός πρωθυπουργός και ο ηγέτης της Γαλικίας κάνει λόγο για εμπρησμό.
Τουλάχιστον 31 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πυρκαγιές που μαίνονται σε Πορτογαλία και Ισπανία.
Χιλιάδες πυροσβέστες και οχήματα έχουν ριχτεί στη μάχη της κατάσβεσης των φονικών πυρκαγιών, οι οποίες έκαναν την εμφάνισή τους μετά από ένα πολύ ζεστό και ξηρό καλοκαίρι.
Η καταιγίδα Οφηλία, που πλησιάζει τη δυτική Ευρώπη έχει κάνει χειρότερη την κατάσταση, με τους δυνατούς ανέμους να πυροδοτούν κι άλλο τις φλόγες.
Περισσότεροι από 50 άνθρωποι στην Πορτογαλία έχουν τραυματιστεί, με τους 15 να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Παράλληλα, οι αρχές αναφέρουν ότι αρκετά άτομα αγνοούνται, ανάμεσα σε αυτά και ένα βρέφος.
Το βόρειο μέρος του ποταμού Τάγου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.
«Περάσαμε μια κόλαση. Ήταν φοβερό. Υπήρχαν φωτιές παντού» δήλωσε κάτοικος της Πενακόβα.
«Δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός» λέει ο Ραχόι
«Αντιμετωπίζουμε κάτι εδώ που δεν προκλήθηκε τυχαία. Είναι σκόπιμο» τόνισε ο ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι, ενώ διευκρίνισε πως οι πέντε εστίες πουξέσπασαν ταυτόχρονα κοντά στο χωριός Πάθος δε Μπόρμπεν, είναι κάτι που «δεν είναι δυνατό να προκλήθηκε από φυσικά αίτια».
Επίσης, ο ηγέτης της Γαλικίας, Αλμπέρτο Νούνιεθ Φεϊχού, έκανε αναφορά σε εμπρηστική πράξη, την οποία και χαρακτήρισε «τρομοκρατία».
Σημειώνεται ότι πέρυσι φονικές πυρκαγιές έπληξαν την Πορτογαλία και έχασαν τη ζωή τους 64 άνθρωποι.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας