Η Μέρκελ στις 2 Φεβρουαρίου στην Τουρκία
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία στις 2 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω έντασης ανάμεσα στην Άγκυρα και το Βερολίνο. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αντικείμενο της επίσκεψης θα είναι η κρίση με τους πρόσφυγες από τη Συρία και ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας. Το Σάββατο την Άγκυρα επισκέπτεται η Τερέζα Μέι.
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πρόκειται να επισκεφθεί την Τουρκία στις 2 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την Πέμπτη το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, εν μέσω έντασης ανάμεσα στην Άγκυρα και το Βερολίνο.
«Η Άνγκελα Μέρκελ προβλέπεται να έρθει στις 2 Φεβρουαρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσεγίν Μουφτούογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα.
Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, αντικείμενο της επίσκεψης θα είναι η κρίση με τους πρόσφυγες από τη Συρία και ο αγώνας εναντίον της τρομοκρατίας.
«Υπάρχουν σταθερές σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία σε όλους τους τομείς», υποστήριξε ο Μουφτούογλου. «Οι κοινές προσπάθειές μας για να αναπτύξουμε περισσότερο τις σχέσεις μας και τη συνεργασία μας συνεχίζονται στον σωστό δρόμο».
Οι σχέσεις ανάμεσα στην Τουρκία και τη Γερμανία έχουν πάντως ενταθεί μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, την οποία η Άγκυρα αποδίδει στο δίκτυο του εξόριστου στις ΗΠΑ ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξη.
Το Βερολίνο έχει εκφράσει την ανησυχία του για την έκταση των διώξεων που έχουν εξαπολυθεί μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος και στο πλαίσιο των οποίων έχουν συλληφθεί περίπου 43.000 άνθρωποι ενώ περισσότεροι από 100.000 έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους.
Η τουρκική κυβέρνηση κατηγορεί από την πλευρά της το Βερολίνο ότι «προσφέρει καταφύγιο» σε πραξικοπηματίες που διέφυγαν από την Τουρκία και σε μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση που χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική» από την Άγκυρα, την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες.
Οι εντάσεις ενισχύθηκαν αυτή την εβδομάδα, αφού ο τούρκος αντιπολιτευόμενος δημοσιογράφος Τζαν Ντουντάρ, που είναι εξόριστος στη Γερμανία, προσκλήθηκε την Τετάρτη σε δεξίωση του γερμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.
Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν πως ο επιτετραμμένος της γερμανικής πρεσβείας στην Άγκυρα κλήθηκε σχετικά με το θέμα αυτό στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.
Η Τουρκία εξέφρασε την «ενόχλησή» της γι’ αυτή την πρόσκληση, σχολίασε ο Μουφτούογλου χωρίς άλλες λεπτομέρειες.
Η επίσκεψη της Μέρκελ θα πραγματοποιηθεί έπειτα απ’ αυτή της βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, η οποία αναμένεται το Σάββατο στην Άγκυρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Καταζητούμενος από το Top 10 του FBI συνελήφθη στο Μεξικό
- Οι ΗΠΑ σκότωσαν «ηγέτη συνδεόμενο με την Αλ Κάιντα» στη Συρία
- Κατάσχεση – «μαμούθ» στον Παναμά με περισσότερους από 5 τόνους να πέφτουν στα χέρια των αρχών
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα: «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας» – Ήχησε το 112
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)











![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)



![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442