Γιλντιρίμ κόβει, Ερντογάν ράβει: Θα σας πλημμυρίσουμε πρόσφυγες
Τη σκυτάλη από τον πρωθυπουργό του πήρε ο Τούρκος πρόεδρος, απειλώντας την ΕΕ ότι θα ανοίξει τις πόρτες της Τουρκίας και θα γεμίσει την Ευρώπη πρόσφυγες. Αφορμή για τον Ερντογάν το αίτημα για «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που ο ίδιος βέβαια το είχε χαρακτηρίσει «άνευ αξίας».
Τη σκυτάλη από τον πρωθυπουργό του πήρε ο Τούρκος πρόεδρος, απειλώντας την ΕΕ ότι θα ανοίξει τις πόρτες της Τουρκίας και θα γεμίσει την Ευρώπη πρόσφυγες.
Ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ αντιδρώντας στο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το προσωρινό «πάγωμα» των προενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Άγκυρα εξαιτίας του πογκρόμ που έχει ακολουθήσει στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου, είχε τονίσει:
«Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Εάν οι πρόσφυγες περάσουν [τα τουρκικά σύνορα], θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη και θα την κατακλύσουν, και η Τουρκία το αποτρέπει αυτό.»
Σε σημερινές του δηλώσεις ο πρόεδρος της Τουρκίας ξεκαθάρισε ότι «αν η Ευρώπη το παρατραβήξει, οι πόρτες μας θα ανοίξουν» αναφερόμενος στα σύνορα της χώρας του με την Ελλάδα και ασφαλώς με την ΕΕ.
Ο ίδιος ο Ερντογάν είχε χαρακτηρίσει «άνευ αξίας» το ψήφισμα της Ευρωβουλής: «Ξεκαθαρίσαμε ξανά και ξανά πως τηρούμε τις ευρωπαϊκές αξίες περισσότερο από πολλές χώρες της ΕΕ αλλά δεν βλέπουμε απτή υποστήριξη από τους εταίρους μας στη Δύση» είπε σε συνέδριο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στην Κωνσταντινούπολη.
Οι άνθρωποι με ουσιαστικές φιλίες ζουν περισσότερο και έχουν μικρότερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιοπάθεια ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με νέα έρευνα
Σύμφωνα με νέα μελέτη, μικρές αλλαγές στην καθημερινή κίνηση, όπως το πιο γρήγορο περπάτημα ή το ανέβασμα από τις σκάλες, μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την υγεία
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας