Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Οι τέσσερις πρώτες παραστάσεις του Θεάτρου του Νέου Κόσμου

Οι τέσσερις πρώτες παραστάσεις του Θεάτρου του Νέου Κόσμου

...

Παραστάσεις που σημείωσαν επιτυχία την περασμένη σεζόν και έργα που θίγουν προβλήματα του 21ου αιώνα, με το προσφυγικό και την τρομοκρατία να βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας, φιλοξενούνται στη σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.

Το Θέατρο παρουσιάζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το έργο του Τζόρντι Γκαλθεράν Το δάνειο.

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία με αναπάντεχη εξέλιξη και με θέμα επίκαιρο όσο ποτέ στην Ισπανία –αλλά και στην Ελλάδα– της οικονομικής κρίσης.

Ο Αντόνιο ζητά να πάρει ένα δάνειο, αλλά η μόνη εγγύηση που διαθέτει είναι… ο λόγος της τιμής του. Μπροστά στην επίμονη άρνηση του διευθυντή της τράπεζας να του το χορηγήσει, ο επίδοξος δανειολήπτης απειλεί τον τραπεζίτη ότι… θα αποπλανήσει τη γυναίκα του, αφού το μοναδικό του όπλο είναι η ακαταμάχητη έλξη που ασκεί στις γυναίκες.

Ο Γκαλθεράν «στοιχηματίζει» πως δεν μπορεί κανείς να κερδίσει χρήματα με τίμια μέσα. Με μοναδικό του εφόδιο τη μπλόφα, ο απεγνωσμένος λόγω της οικονομικής κρίσης άνθρωπος, ίσως δεν καταφέρει τελικά να πάρει το δάνειο, ο διευθυντής της τράπεζας όμως θα πάθει στο τέλος αυτό ακριβώς που φοβάται.

«Ο καθένας βλέπει τα πράγματα από τη δική του οπτική, έχουν και οι δύο δίκιο. Εκεί όμως υπάρχει η κρίση που βιώνουμε σήμερα. Ο δανειολήπτης έχει ανάγκη τα χρήματα και δεν μπορεί να καταλάβει αυτά που του λέει ο τραπεζίτης», είχε αναφέρει, σχολιάζοντας τους χαρακτήρες του έργου, το οποίο χαρακτήρισε «μικρογραφία της κατάστασης που συμβαίνει σήμερα μεταξύ Ελλάδας και Ευρώπης», ένας από τους πρωταγωνιστές της παράστασης, ο Γιάννης Σαρακατσάνης στο in.gr.

Η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στους Βαγγέλη Θεοδωρόπουλο και Παντελή Δεντάκη.

Πληροφορίες
Χώρος
Κεντρική Σκηνή
Από 5.10.2016 μέχρι 15.1.2017
Από 5.10.2016 μέχρι 16.10.2016 η παράσταση θα παίζεται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 21:15, Σάββατο 18:30 & 21:15, Κυριακή 19:00.
Η παράσταση δεν θα παιχτεί στις 19, 20, 26 & 27 Οκτωβρίου 2016.
Ώρες
Τετάρτη 18:30
Πέμπτη 21:15
Σάββατο 18:30
Κυριακή 21:30
Εισιτήρια
Τετάρτη-Πέμπτη
Κανονικό 13€
Φοιτητικό / Ανέργων 10€
Σάββατο-Κυριακή
Κανονικό 15€
Φοιτητικό / Ανέργων 12€

«Η Ωραία του Πέραν»

Η αναβίωση του λαϊκού ρομάντζου του Δ. Παπαδόπουλου από τους Θ. Καπράλου και Γ. Παπαγεωργίου, έγινε γρήγορα ένα από τα sold out της περσινής σεζόν στο Θέατρο του Νέου Κόσμου. Επανέρχεται το Οκτώβριο για λίγες παραστάσεις.

Το ερωτικό ρομάντζο του Δημητρίου Παπαδόπουλου (Τυμφρηστός) γράφτηκε το 1920 και έγινε ένα από τα μεγαλύτερα μπεστ σέλλερ της εποχής του. Πρόκειται για τον μοιραίο έρωτα της Ερμιόνης και του Αιμίλιου και αποτέλεσε ένα από τα πιο πολυπαιγμένα έργα των λαϊκών θιάσων.

Στην παράσταση, οι δυο ερμηνευτές, με «εργαλεία» τη ζωντανή μουσική της πολίτικης λύρας και «δάνεια» από τα ανεβάσματα των λαϊκών θιάσων (λάμπες, παραβάν, ηχητικά και οπτικά εφέ) οδηγούν το κοινό και «βυθίζονται» και οι ίδιοι στην αναβίωση ενός ρομάντζου τόσο κλισέ, που αυτό κάτι λέει…

Πληροφορίες
Σκηνοθεσία: Θεοδώρα Καπράλου, Γιώργος Παπαγεωργίου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Παπαγεωργίου, Αντιγόνη Φρυδά
Χώρος
Δώμα
Από 3.10.2016 μέχρι 29.11.2016
Ώρες
Δευτέρα 21:15
Τρίτη 21:15
Εισιτήρια
Κανονικό 12€
Φοιτητικό 10€
Ανέργων 8€

«Ο μικρός Χίτλερ»

Μετά την περσινή επιτυχία, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο Θέατρο του Νέου Κόσμου η παράσταση Ο μικρός Χίτλερ, αυτή τη φορά στην Κεντρική Σκηνή, για λίγες μόνο παραστάσεις.

Λίγα λόγια για το έργο
Τι θα συνέβαινε, αν μια μέρα ο νεαρός αποτυχημένος ζωγράφος Αδόλφος Χίτλερ περνούσε την πόρτα του ιατρείου του πατέρα της ψυχανάλυσης Σίγμουντ Φρόυντ; Κι αν αποφάσιζε να ξεκινήσει το ταξίδι στον κόσμο του υποσυνείδητου, ξαπλώνοντας αναπαυτικά στο διάσημο ντιβάνι; Θα γραφόταν άραγε διαφορετικά η ιστορία του 20ού αιώνα; Μήπως η πορεία της ανθρωπότητας θα έπαιρνε διαφορετική κατεύθυνση; Ή τίποτα δεν θα άλλαζε; Υποθέσεις…

Ο γερμανός συγγραφέας με τη μυστική ταυτότητα και το ψευδώνυμο Άρνολντ Μπέρνφελντ, στο σπουδαίο του έργο Ο μικρός Χίτλερ, δίνει ζωή σε μια φανταστική συνάντηση μεταξύ δύο σημαντικών προσωπικοτήτων της Ιστορίας. Ανακατεύοντας πραγματικά γεγονότα και μυθοπλασία, μέσα από μια αλληλουχία χιούμορ και φιλοσοφίας, φέρνει αντιμέτωπες δύο παγκοσμίως αναγνωρίσιμες μορφές, τον Φρόυντ και τον Χίτλερ, σε μια μεταβατική και κρίσιμη φάση της ζωής τους, αλλά και της ίδιας της παγκόσμιας ιστορίας.

Το έργο, γραμμένο το 1993 μα άγνωστο στην Ελλάδα, συστήνουν στο ελληνικό κοινό ο Γεράσιμος Μιχελής και ο Γιώργος Χριστοδούλου, ενσαρκώνοντας τους δύο ήρωες και υπογράφοντας παράλληλα και τη σκηνοθεσία.

Πληροφορίες
Μετάφραση: Ευαγγελία Νάνου
Σκηνοθεσία: Γεράσιμος Μιχελής, Γιώργος Χριστοδούλου
Παίζουν οι ηθοποιοί: Γεράσιμος Μιχελής, Γιώργος Χριστοδούλου
Χώρος
Κεντρική Σκηνή
Από 3.10.2016 μέχρι 10.1.2017
Ώρες
Δευτέρα 21:15
Τρίτη 21:15
Εισιτήρια
Κανονικό 13€
Φοιτητικό / Ανέργων 10€

«Το αριστούργημα»

Το Αριστούργημα είναι ένα έργο με θέμα την Τέχνη, την Πίστη και την Τρομοκρατία, του σύγχρονου θεατρικού συγγραφέα Κριστιάν Λόλλικε (Christian Lollike), ο οποίος στην χώρα του, τη Δανία, θεωρείται από τους πιο σημαντικούς και υποσχόμενους σήμερα συγγραφείς, καθώς τολμά να θίξει επίκαιρα, ευαίσθητα, κοινωνικά θέματα όπως είναι η τρομοκρατία, το προσφυγικό, ο ρατσισμός και ο εθνικισμός στον 21ο αιώνα.

Μετά την 11η Σεπτεμβρίου ο κόσμος άλλαξε και μαζί του άλλαξε και η έννοια της ανθρώπινης απώλειας. Το γεγονός έγινε εικόνα και εισέβαλε σε κάθε σπίτι μετατρέποντας την πραγματικότητα σ’ ένα ψηφιακό συμβάν.

Σύμφωνα με τον γερμανό συνθέτη Καρλ Στόκχαουζεν, η πτώση των Δίδυμων Πύργων ήταν το σπουδαιότερο έργο τέχνης.

Με αφορμή αυτό, ο Λόλλικε στήνει ένα θραυσματικό κείμενο, όπου τρεις παρουσιαστές ενός ριάλιτι σόου αγωνίζονται να πείσουν το κοινό που τους παρακολουθεί για το ποιο είναι το πιο σημαντικό καλλιτεχνικό δημιούργημα.

Η πτώση των δίδυμων πύργων στην Αμερική, η γενοκτονία στην Ρουάντα ή η σφαγή στο Μπελσάν της Ρωσίας. Το έργο καταδεικνύει και καυτηριάζει την απόσταση ασφαλείας του δυτικού κόσμου ανάμεσα στην αλληλεγγύη των καλών προθέσεων και την επιδερμική, σχεδόν ελιτίστικη αντίληψη του προβλήματος. Ο πόνος και η τραγωδία ενοθονίζονται και δημοπρατούνται στον βωμό της τρίτης βιομηχανικής επανάστασης. Στον 21ο αιώνα ο θάνατος είναι θέμα γεωγραφίας.

Πληροφορίες
Μετάφραση: Σωτήρης Σουλιώτης
Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Θάνος Νίκας
Παίζουν οι ηθοποιοί: Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κατερίνα Συναπίδου, Δημήτρης Φραγκούλης
Χώρος
Κάτω Χώρος
Από 3.10.2016 μέχρι 15.11.2016
Ώρες
Δευτέρα 21:15
Τρίτη 21:15
Εισιτήρια
Κανονικό 12€
Φοιτητικό 10€
Ανέργων 8€

entertainment.in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο