Εμβολιασμοί για όσους ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά που διαγνώστηκαν με ηπατίτιδα
Την Τετάρτη 17 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί όλων όσοι φιλοξενούνται στο κέντρο προσφύγων στη Νέα Καβάλα και ήρθαν σε επαφή με τα οχτώ παιδιά, ηλικίας από 2 έως 18 ετών, που μεταφέρθηκαν με ηπατίτιδα Α στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς.
Την Τετάρτη 17 Αυγούστου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί όλων όσοι φιλοξενούνται στο κέντρο προσφύγων στη Νέα Καβάλα και ήρθαν σε επαφή με τα οχτώ παιδιά, ηλικίας από 2 έως 18 ετών, που μεταφέρθηκαν με ηπατίτιδα Α στο Γενικό Νοσοκομείο του Κιλκίς.
Πρόκειται συνολικά για 158 άτομα, τα οποία κατέγραψε το ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς ήρθαν σε επαφή με τα παιδιά που νοσούν. Σε αυτούς τους πρόσφυγες θα γίνουν οι εμβολιασμοί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, όπως ανέφερε στο Πρακτορείο 104,9 fm ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, Στρατής Πλωμαρίτης.
Ο κ. Πλωμαρίτης εμφανίστηκε ιδιαίτερα καθησυχαστικός υπογραμμίζοντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Τα μικρόβια και οι ιοί δεν πετάνε από άνθρωπο σε άνθρωπο. Θα πρέπει να τα μεταφέρουμε από το στόμα, δεν μεταδίδεται ο ιός με άλλο τρόπο και γι’ αυτό είναι απαραίτητοι οι κανόνες υγιεινής».
Ανακοίνωση για την κατάσταση της υγείας των οχτώ προσφυγόπουλων εξέδωσε το Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς, στην οποία τονίζεται πως «δεν παρουσιάστηκε καμία εμπλοκή κατά τη νοσηλεία τους. Τα δύο από τα παιδιά έχουν πάρει ήδη εξιτήριο, ενώ τα υπόλοιπα πέντε και η 18χρονη κοπέλα που νοσηλεύεται στην Παθολογική είναι σε βελτίωση».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- The Lowdown – H νέα δραματική σειρά του Ίθαν Χοκ είναι ξεκαρδιστικά συγκινητική
- AI κάτσε λίγο στην άκρη… – Πότε πατάμε pause για να δουλέψει ο εγκέφαλος
- Παναγιώτα Διαμαντή: Ελληνίδα δασκάλα ανάμεσα στους 50 κορυφαίους εκπαιδευτικούς του κόσμου
- Ακραίες καταστάσεις στην Τουρκία: 29 ακόμη συλλήψεις στο πλαίσιο έρευνας για παράνομα στοιχήματα
- Υπερτουρισμός: Νέοι κανόνες στην Ευρώπη – Τι αλλάζει στα ταξίδια το 2026 και τι ισχύει στην Ελλάδα
- Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]
- Ύπνος στον αέρα; 4 απίστευτες μέθοδοι που χρησιμοποιούν τα ζώα για να κοιμηθούν ακίνδυνα
- Η αποθεραπεία του Λεσόρ, η διαχείριση του Αταμάν και η «συμφόρηση» στο «5» με την επιστροφή του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 25.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/evgeni-tcherkasski-bE4C_M7M4xY-unsplash-1-315x220.jpg)




















![Φόροι: Ποιες φορολογικές εκκρεμότητες λήγουν το 2025 [πίνακας]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ΧΡΗΜΑΤΑ-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442