Συνεχίζεται η διαγωνιστική διαδικασία για σύνδεση της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ
Ένα σημαντικό εμπόδιο, που θα καθυστερούσε σημαντικά τη διαδικασία του διαγωνισμού για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέσει την Αίγινα με την ΕΥΠΑΔ, ξεπεράστηκε με απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας, το οποίο απέρριψε τρεις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει συνδιαγωνιζόμενες εταιρίες.
Ένα σημαντικό εμπόδιο, που θα καθυστερούσε σημαντικά τη διαδικασία του διαγωνισμού για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού που θα συνδέσει την Αίγινα με την ΕΥΠΑΔ, ξεπεράστηκε με απόφαση του Συμβούλιου της Επικρατείας, το οποίο απέρριψε τρεις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων που είχαν καταθέσει συνδιαγωνιζόμενες εταιρίες.
Το έργο, προϋπολογισμού 30 εκατ. ευρώ προκηρύχθηκε το Νοέμβριο του 2015 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 36 μήνες. Η διαγωνιστική διαδικασία του προχωράει στις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, οι οποίες θα αξιολογήσουν και τις τεχνικές προτάσεις.
«Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας απεμπλέκει από δικαστικές διαμάχες ένα σημαντικό έργο δημοσίου συμφέροντος για τους πολίτες της Αίγινας. Το έργο της κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού σύνδεσης της Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ είναι έργο ουσίας, το οποίο θα βάλει τέλος στο μεγάλο και κοστοβόρο πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, όπως απαιτούν οι χιλιάδες κάτοικοι του εδώ και δεκαετίες» τόνισε ο κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, αντιπεριφερειάρχης Νήσων.
Μέχρι σήμερα, η κάλυψη των αναγκών των περίπου 13.550 κατοίκων και των χιλιάδων επισκεπτών της Αίγινας γίνεται μέσω υδροφόρων πλοίων, τα οποία μεταφέρουν 2,4-2,5 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού ετησίως, με κόστος μεταφοράς περί τα 4 εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Μέρους του κόστους καλύπτει ο Δήμος Αίγινας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Κρατούμενος άρπαξε σωφρονιστικό υπάλληλο και τον απείλησε με αυτοσχέδιο μαχαίρι
- Ποιο λάθος στα ΑΤΜ μπορεί να μας κοστίσει ακριβά
- Ο Ραφίνια έβαλε τέλος στις φήμες…
- Όλα τα γκολ και τα highlights της 13ης αγωνιστικής της Super League (vids)
- Super League: Η βαθμολογία μετά τις νίκες ΠΑΟΚ και ΑΕΚ (pic)
- Ατρόμητος-ΑΕΚ 4-1: Με δίδυμο-φωτιά τους Γιόβιτς και Πινέδα
- «Η κατάσταση είναι απολύτως υπό έλεγχο», λέει ο πρόεδρος του Μπενίν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος
- Social Media: Σχεδιάζουν απαγόρευση στη πρόσβαση των παιδιών αλλά δεν έχουν σφραγίσει καλά όλες τις «πόρτες»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442