Κοζάνη: Θεατρικό παιχνίδι με προσφυγόπουλα από το ΔΗΠΕΘΕ
Οι ηθοποιοί της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης που αυτή την περίοδο συμμετέχουν στη παράσταση «Τα σαράντα κλειδιά» και εθελοντές από την «Αρσι» βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης, όπου φιλοξενούνται 439 πρόσφυγες για να διασκεδάσουν, να παίξουν θεατρικά παιχνίδια και να απασχολήσουν δημιουργικά τα 200 προσφυγόπουλα που εδώ και τρεις ημέρες βρίσκονται στην Κοζάνη.
Οι ηθοποιοί της παράστασης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης που αυτή την περίοδο συμμετέχουν στη παράσταση «Τα σαράντα κλειδιά» και εθελοντές από την «Αρσι» βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Λευκόβρυσης, όπου φιλοξενούνται 439 πρόσφυγες για να διασκεδάσουν, να παίξουν θεατρικά παιχνίδια και να απασχολήσουν δημιουργικά τα 200 προσφυγόπουλα που εδώ και τρεις ημέρες βρίσκονται στην Κοζάνη.
Τα παιδιά έπαιξαν ρόλους στα πλαίσια της μιμικής τέχνης, συμμετείχαν σε παιχνίδια όπου η γλώσσα επικοινωνίας είναι η κίνηση του σώματος και έγιναν μια μεγάλη παρέα με τους ηθοποιούς και τους εμψυχωτές παιχνιδιών, παρασέρνοντας στη χαρά τους ακόμη και τους σκυθρωπούς γονείς τους.
Για δύο ώρες το κλειστό της Λευκόβρυσης έγινε χώρος μεγάλης γιορτής με τα γέλια και τις ρυθμικές φωνές των παιδιών να είναι παντού και δεν θύμιζε σε τίποτα την ατμόσφαιρα του προσφυγικού καταυλισμού.
Στον χώρο της γιορτής βρέθηκε και η καλλιτεχνική διευθύντρια του ΔΗΠΕΘΕ Ελένη Δημοπούλου, η οποία δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ: «Τις επόμενες ημέρες τα σκηνικά και οι ηθοποιοί του θεάτρου θα μεταφερθούν στο κλειστό γυμναστήριο και η παιδική παράσταση «Τα σαράντα κλειδιά», με μια μικρή προσαρμογή, θα ανέβει στον χώρο φιλοξενίας προσφύγων. Την παράσταση που αυτή την περίοδο παρακολουθούν οι μαθητές ων σχολείων της περιοχής θέλουμε να την παίξουμε και για τα συνομήλικους τους πρόσφυγες».
Ομάδες πολιτών και εθελοντές από την Κοζάνη την Πτολεμαΐδα και άλλες περιοχές έχουν δείξει μια αξιοθαύμαστη συμπεριφορά και αλληλεγγύη απέναντι στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται τις τελευταίες 15 ημέρες στην Κοζάνη με προσφορά εργασίας και ειδών πρώτης ανάγκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Μπανγκλαντές υπέγραψε επιστολή προθέσεων για την απόκτηση Eurofighter από την Ιταλία
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)




























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)


























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442