Σύγκρουση για τις ιδιωτικοποιήσεις μαίνεται εντός κυβέρνησης
Σε μια στιγμή που το Μαξίμου παίζει το χαρτί των ιδιωτικοποιήσεων, το νέο τριπλό «μπρα ντε φερ» ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για την τύχη του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Ελληνικού δίνει το στίγμα της σύγκρουσης που μαίνεται στους κυβερνητικούς κόλπους.
Σύμφωνα με Τα Νέα, πρωταγωνιστές από τη μια πλευρά του γηπέδου είναι το ΤΑΙΠΕΔ και από την άλλη ο πρόεδρος του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην υπουργός και πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, τον οποίο τοποθέτησε τον περασμένο Ιούνιο στη θέση αυτή ο Χρήστος Σπίρτζης.
Στη μέση βρίσκεται το fund PSP Investments που διαχειρίζεται τα αποθεματικά των συνταξιοδοτικών ταμείων του καναδικού Δημοσίου και που από το 2013 έχει αγοράσει το ποσοστό της γερμανικής Χόχτιφ, κατέχοντας πλέον σήμερα το 40% του Ελευθέριος Βενιζέλος.
Παρόμοιες καταστάσεις και στις υποθέσεις της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Ελληνικού, με βασικό πρωταγωνιστή των εμπλοκών τον Χρήστο Σπίρτζη.
Στην περίπτωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ διόρισε πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο στην εταιρία χωρίς να ενημερώσει τον βασικό μέτοχο, δηλαδή το ΤΑΙΠΕΔ. Η κίνηση ερμηνεύεται ως προσπάθεια να μπλοκάρει το διαγωνισμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Στην περίπτωση του Ελληνικού, δε, το υπουργείο Υποδομών διαμηνύει μέσω κύκλων του ότι «δεν υπάρχει ούτε
σχέδιο, ούτε χώρος, ούτε χρήματα» για τη μετεγκατάσταση του αμαξοστασίου ή
για την μεταφορά της ΥΠΑ, που φιλοξενούνται στις εκτάσεις του ακινήτου.
*Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μέση Ανατολή: «Υπάρχει ανησυχία» – Ελληνίδα μεταφέρει πώς βιώνει την κατάσταση στο Άμπου Ντάμπι
- Μέση Ανατολή – Θεοχάρης: Έτοιμα τα σχέδια για την απομάκρυνση των Ελλήνων σε περίπτωση εκκένωσης
- Κουβέιτ: Συνετρίβη αμερικανικό μαχητικό F-15 – Καπνός υψώνεται στην περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ
- Ψάχνει αντίδραση και… διπλό στην Ποντγκόριτσα η Εθνική
- Το 18,8% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξακολουθεί να μην διαθέτει καμία γυναίκα σε ηγετική θέση
- «Μαμά, πώς ήσουν τη δεκαετία του ’90;» – Η Ντρου Μπάριμορ θυμάται την πιο ατίθαση φάση της
- Μάβερικς – Θάντερ 87-100: «Πάτησε» με 30άρα το Ντάλας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (vids)
- Αλεξάνδρα Αϊδίνη: Έγινε μητέρα για πρώτη φορά, κανείς δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442