Σαπέν: «Το συντομότερο» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων το χρέος
Τη σημασία του να τεθεί «το συντομότερο δυνατό» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η ελάφρυνση του χρέους, τονίζει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν. Επίσης, εκτιμά ότι όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, τόσο πιο γρήγορα θα αντιμετωπιστεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.
Τη σημασία του να τεθεί «το συντομότερο δυνατό» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η ελάφρυνση του χρέους, τονίζει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής.
«Ό,τι συμφωνήθηκε τον προηγούμενο Ιούλιο συνιστά σε κάθε περίπτωση αναγκαιότητα για την Ελλάδα», αναφέρει ο κ. Σαπέν και επισημαίνει ότι η ελάφρυνση του χρέους είναι μια δέσμευση που ανέλαβαν οι Ευρωπαίοι εταίροι και που πρέπει να τηρηθεί.
«Είναι εξαιρετικά σημαντικό για τη γενική αποκατάσταση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Ελλάδας», προσθέτει. Επίσης, εκτιμά ότι όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση, τόσο πιο γρήγορα θα αντιμετωπιστεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.
«Αυτό θα είναι το καλύτερο για όλους, τόσο για την Ελλάδα, όσο και για ολόκληρη την ευρωζώνη», εξηγεί.
Εξάλλου, για τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι «σε κάθε πρόγραμμα υπάρχει περιθώριο για διαπραγματεύσεις, για ευελιξία, μια δυνατότητα προσαρμογής στις οικονομικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες».
Τέλος, ο κ. Σαπέν αναγνωρίζει ότι υπάρχει σύνδεση του οικονομικού ζητήματος της χώρας με το προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη και αναφέρει ότι για την Ελλάδα η παράλληλη αντιμετώπιση των δύο αυτών θεμάτων συνιστά «μια πρόσθετη δυσκολία».
Ωστόσο, εμφανίζεται κατηγορηματικός εναντίον όποιας συζήτησης περί εξόδου της χώρας από τη ζώνη Σένγκεν.
«Όπως δε μου άρεσαν ποτέ οι απειλές εξόδου από την Ευρωζώνη, δεν μου αρέσουν και οι απειλές εξόδου από ένα σύστημα, το οποίο, ακόμη κι αν είναι ελαττωματικό ή επιδέχεται βελτίωσης, είναι χρήσιμο τόσο για την Ελλάδα όσο και για εμάς», λέει χαρακτηριστικά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέμπη: Με την παρουσία συγγενών θυμάτων αλλά χωρίς το Δημόσιο, η δίκη για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717
- Υγροί κρύσταλλοι από οθόνες και κινητά ανιχνεύονται στα δελφίνια
- Νέα Μάκρη: Πυροβολισμοί κατά ΙΧ στη Λ. Μαραθώνος
- Νέα Αριστερά: Η υποτέλεια του Μητσοτάκη δεν αποτελεί εξωτερική πολιτική
- Γαλλία: Εκτενείς αναφορές στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στην Κύπρο στα γαλλικά ΜΜΕ
- Κόκκινος συναγερμός και στη Φόρμουλα 1 λόγω Μέσης Ανατολής: Χάος στις πτήσεις πριν το αυστραλιανό γκραν πρι
- Ακυρώνει τις πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ η Sky Express – Οι εναλλακτικές για το επιβατικό κοινό
- Επαφές Πιερρακάκη με φον ντερ Λάιεν, Λαγκάρντ και Κόστα με τις εξελίξεις στο Ιράν στο επίκεντρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 03.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/mo-8EJAWgGv6o-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442