Προς το πρώτο του Όσκαρ βαδίζει ο Ντι Κάπριο με μια ιστορία επιβίωσης
Μια ιστορία επιβίωσης φέρνει τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε τροχιά Όσκαρ. Στην «Επιστροφή» του Αλεχάντρο Γκ.Ινιαρίτου, ο γνωστός ηθοποιός ερμηνεύει τον Χιου Γκλας, έναν άνθρωπο που κατάφερε να επιβιώσει πέρα από κάθε λογική. Δείτε αποκλειστικά στο in.gr κλιπ με αφορμή την ταινία
Μια ιστορία επιβίωσης φέρνει τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο σε τροχιά Όσκαρ ερμηνείας. Στην «Επιστροφή» του Αλεχάντρο Γκ.Ινιαρίτου, ο γνωστός ηθοποιός ερμηνεύει τον Χιου Γκλας, έναν άνθρωπο που κατάφερε να επιβιώσει πέρα από κάθε λογική.
Δείτε αποκλειστικά στο in.gr το βίντεο για μια ιστορία επιβίωσης, με αφορμή την «Επιστροφή»
Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του. Μόνος και βαρύτατα τραυματισμένος, ο Γκλας αρνείται να υποκύψει.
Με οδηγό την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την γυναίκα του και τον γιο τους, ξεκινά μια Οδύσσεια σε αναζήτηση του άνδρα που τον πρόδωσε.
Ο Χιου Γκλας γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια το 1773 και για κάποια χρόνια ταξίδευε στη θάλασσα ως πειρατής. Αυτά είναι όσα ξέρουμε για τις πρώτες δεκαετίες της ζωής του.
Το 1823 πήρε μέρος σε μια αποστολή για την εξερεύνηση του ποταμού Μιζούρι. Κατά τη διάρκεια της αποστολής, ο Γκλας δέχθηκε την επίθεση αρκούδας και εγκαταλείφθηκε από τους συντρόφους του, οι οποίοι υπέθεσαν, λανθασμένα, ότι θα πέθαινε. Όταν εμφανίστηκε ζωντανός, ο Τύπος της εποχής διέδωσε την ιστορία του σε όλη τη χώρα, η οποία έκτοτε έχει εμπνεύσει βιογραφίες και μυθιστορήματα.
Το 2002 ο συγγραφέας (και πρέσβης των ΗΠΑ στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου) Μάικλ Πανκ έγραψε το βιβλίο «The Revenant: A Novel of Revenge», πάνω στο οποίο βασίστηκε το σενάριο της ταινίας.
«Η ταινία αυτή έχει μερικές θεματικές που είναι πολύ δυνατές για μένα: την θέληση για ζωή και την σχέση μας με τη φύση», σχολιάζει ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο.
«Έχω υποδυθεί χαρακτήρες που ήταν εύγλωττοι και είχαν πολλά να πουν, οπότε αυτή ήταν μια μοναδική εμπειρία για μένα, χρειάστηκε να επικοινωνήσω συναισθήματα με άλλους τρόπους, σαν μια άλλη γλώσσα. Έπρεπε να εξερευνήσω τα πιο εσωτερικά στοιχεία του ενστίκτου της επιβίωσης» σημειώνει.
* Η ταινία «Η Επιστροφή» θα προβάλλεται στις αίθουσες από τις 21 Ιανουαρίου, σε διανομή Odeon.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πούτιν, Τραμπ ή αδέσμευτος; – Ιδού το ερώτημα για Μόντι
- Κακοκαιρία Byron: Υδροστρόβιλος «σάρωσε» οικισμό στο Ηράκλειο Κρήτης
- H Meta εγκαταλείπει το metaverse – Απολύσεις καθώς το όραμα σβήνει
- Κιμ Κατράλ: Η 69χρονη Σαμάνθα του «Sex And The City» ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας για 4η φορά
- Γιασέρ Αμπού Σαμπάμπ: Νεκρός ο ηγέτης ένοπλης συμμορίας που υποστήριζε το Ισραήλ στη Γάζα
- Ο Λουίς Ενρίκε το έχει… πάει σε άλλο επίπεδο: Το «τρικ» με τον γιγαντιαίο πίνακα που «μπερδεύει» τον αντίπαλο (vid)
- Εξωσωματική γονιμοποίηση: Λουίζ και Άλαστερ, τα πρώτα από τα 13 εκατ. παιδιά του σωλήνα στον κόσμο
- Επιτέλους, σοβαρευτείτε ή στην τελική «βουλώστε το»!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442