Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Σκουρλέτης: Δεν είναι δεσμευτικό το πόρισμα για το ασφαλιστικό

Σκουρλέτης: Δεν είναι δεσμευτικό το πόρισμα για το ασφαλιστικό

Την άποψη ότι το πόρισμα των Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό λειτουργεί συμβουλευτικά και ως εκ τούτου δεν δεσμεύει την κυβέρνηση εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, το πρωί της Δευτέρας. Ο ίδιος σημείωσε ότι το ασφαλιστικό πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή και να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα στη βάση της αλληλεγγύης των γενεών.

Συμβουλευτικά λειτουργεί το πόρισμα των Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό και ως εκ τούτου δεν δεσμεύει την κυβέρνηση δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης, το πρωί της Δευτέρας στο Mega.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι το περιεχόμενο του πορίσματος αξιολογείται από την κυβέρνηση αλλά αυτό δεν ασκεί πολιτική ενώ αναγνώρισε ότι το ασφαλιστικό δεν είναι ένα καινούργιο πρόβλημα και πως εάν η ανεργία μείνει στο 25%-27% «δεν μπορεί κανείς να περιμένει βιώσιμη λύση».

Εξέφρασε μάλιστα την άποψη ότι ενδεχομένως το ασφαλιστικό πρέπει να σχεδιαστεί από την αρχή και να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα στη βάση της αλληλεγγύης των γενεών.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την πρώτη κατοικία και ότι είναι σημαντικό το θέμα των κόκκινων δανείων το οποίο όπως είπε «πηγαίνει χέρι χέρι με ανακεφαλαιοποίηση», αλλιώς η προσπάθεια θα είναι «ατελέσφορη».

Για τη ΔΕΗ σημείωσε ότι από το 2016 ενδέχεται να υπάρξουν μειώσεις στις τιμές ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα των μεγάλων επιχειρήσεων που συστηματικά δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς του ρεύματος λέγοντας ότι η ΔΕΗ πιέζει για να νοικοκυρέψει τις απαιτήσεις που έχει μέσα από αυτούς τους απλήρωτους λογαριασμούς.

Σχετικά με την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει προτείνει ισοδύναμο που αντιστοιχεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου φορέα στη θέση του ο οποίος και θα διαχειρίζεται τα δημόσια δίκτυα, ισοδύναμο το οποίο όπως είπε έχει γίνει κατά 99% αποδεκτό από τους δανειστές.

Εξήγησε ωστόσο ότι πρόκειται για περιουσιακό στοιχείο της ΔΕΗ με αξία το λιγότερο 1-1,5 δισ. ευρώ η πώληση του οποίου θα τη φέρει σε δύσκολη θέση.

Για την γγ Δημοσίων Εσόδων, κ. Σαββαΐδου, ο κ. Σκουρλέτης είπε πως γνωρίζει πως της τέθηκε το δίλημμα εάν θα πρέπει να παραμείνει στη θέση της από τη στιγμή που υπάρχει εισαγγελική έρευνα και πρόσθεσε πως θεωρεί ότι το πόστο είναι πολύ κρίσιμο για να μένει οποιαδήποτε «σκιά». Η λύση που ταιριάζει είναι αυτή της παραίτησης, συμπλήρωσε.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα με τα «πόθεν έσχες» των δυο υπουργών της κυβέρνησης [Φλαμπουράρης, Σταθάκης] ανέφερε ότι ελλείψη ουσιαστικών επιχειρημάτων υπάρχει μια αναφορά σε «αστείες περιπτώσεις», καθώς όπως είπε τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση είτε μαύρου χρήματος είτε μη φορολόγησης κεφαλαίων. Εάν η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν σοβαρή θα έπρεπε να ζητήσει συγνώμη, ανέφερε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 06 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο