
Σχεδόν 3.000 Ρώσοι πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος
Περίπου 2.400 Ρώσοι πολεμούν μαζί με τζιχαντιστές του Ισλαμικό Κράτος, φέρεται να δήλωσε την Παρασκευή ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσίας Σεργκέι Σμιρνόφ. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Σμιρνόφ δήλωσε επίσης πως συνολικά υπάρχουν περίπου 3.000 πολίτες από χώρες της Κεντρικής Ασίας που πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος.
Περίπου 2.400 Ρώσοι πολεμούν μαζί με τζιχαντιστές του Ισλαμικό Κράτος, φέρεται να δήλωσε την Παρασκευή ο πρώτος αναπληρωτής διευθυντής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας της Ρωσίας Σεργκέι Σμιρνόφ.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Σμιρνόφ δήλωσε επίσης πως συνολικά υπάρχουν περίπου 3.000 πολίτες από χώρες της Κεντρικής Ασίας που πολεμούν με το Ισλαμικό Κράτος.
Ο Σμιρνόφ αναφέρθηκε επίσης στους πρόσφυγες που φεύγουν από τη Μέση Ανατολή για την Ευρώπη, ο αριθμός των οποίων πιθανότατα θα αυξηθεί, αποτελώντας δυνάμει «μεγάλη απειλή» για τη Ρωσία.
«Η δήλωση πως η υποστήριξη της Μόσχας επηρεάζει αρνητικά την κατάσταση στη Συρία – και ιδιαίτερα τη ροή των προσφύγων – δεν είναι αλήθεια. Αυτή οφείλεται στην επέκταση του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή», υποστήριξε.
Υπονοώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, ο Σμιρνόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως υπάρχουν «ορισμένες χώρες που προσπαθούν να αποφύγουν» τη διεθνή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.
«Υπάρχει μια συνεργασία, αλλά όχι στο σωστό επίπεδο – ειδικά με τις Ηνωμένες Πολιτείες», υπογράμμισε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Sputnik
- Τσαγκαράκης: Οι πλαστοί πίνακες, η πολιτιστική μας κληρονομιά και ο… κακός φωτισμός
- Στενά του Ορμούζ: Σε κατάσταση σχεδόν πλήρους παράλυσης – Πώς διαμορφώνεται το κόστος μεταφοράς
- Τι ψάχνει ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Euroleague – Οι 22 νίκες και το «διπλό»
- Ο Στίβεν Κολμπέρ συνυπογράφει τον νέο «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών»
- Ακυρώθηκε η παρέλαση λόγω των καιρικών συνθηκών στο Ηράκλειο
- Στα «τάρταρα» η δημοτικότητα του Τραμπ μετά τον πόλεμο στο Ιράν – Υποχώρησε στο 36%
- Πως ο ύπνος επηρεάζει την άσκηση;
- Αρκάς: Η «καλημέρα» της 25ης Μαρτίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442