Μεγαλύτερη αμερικανική παρουσία στην κεντρική Ευρώπη θέλει ο Τζεμπ Μπους
Οι ΗΠΑ είναι ανάγκη να αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην κεντρική Ευρώπη, έκρινε ο Τζεμπ Μπους, ο οποίος θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, και ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες της Ευρώπης.
Οι ΗΠΑ είναι ανάγκη να αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην κεντρική Ευρώπη, έκρινε ο Τζεμπ Μπους, ο οποίος θα διεκδικήσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων για την προεδρία των ΗΠΑ, και ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία σε χώρες της Ευρώπης.
«Γνωρίζω ότι πράγματι χρειάζεται να επεκτείνουμε την παρουσία μας εδώ… Θα οφείλαμε να έχουμε πιο σημαντική παρουσία στην περιοχή» δήλωσε στους δημοσιογράφους από την Πολωνία.
«Ο αριθμός των μμερικανών στρατιωτών είναι, εξ όσων αντιλαμβάνομαι, μερικές εκατοντάδες κι αυτό δεν στέλνει ένα μήνυμα ισχύος. Χρειαζόμαστε να είμαστε πιο στιβαροί και χρειαζόμαστε να παροτρύνουμε τους συμμάχους μας να επενδύσουν περισσότερο στην ασφάλεια» συνέχισε ο ίδιος.
Ο Τζεμπ Μπους αναμένεται να ανακοινώσει και τυπικά την υποψηφιότητά του για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος εν όψει των προεδρικών εκλογών του 2016, στις 15 Ιουνίου στο Μαϊάμι, ελπίζοντας να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του Τζορτζ Χέρμπερτ Ουόκερ Μπους και του αδερφού του Τζορτζ Ο. Μπους.
Πραγματοποιεί πενθήμερη περιοδεία στη Γερμανία, στην Πολωνία και στην Εσθονία, ώστε να αποκτήσει καλύτερη αίσθηση για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.
Ερωτηθείς γιατί διάλεξε αυτές τις τρεις χώρες, ο Τζεμπ Μπους είπε ότι η σχέση των ΗΠΑ με την Ευρώπη είναι «τρομερά σημαντική».
Ο Μπους ρωτήθηκε από έναν δημοσιογράφο πώς η στάση του έναντι του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, τον οποίο έχει χαρακτηρίσει «νταή» συσχετίζεται με τη θερμή σχέση που είχε αρχικά ο αδελφός του όταν ήταν πρόεδρος με τον Ρώσο ηγέτη.
Ο πρώην κυβερνήτης στη Φλόριντα απάντησε ότι έκτοτε, ο Πούτιν έχει αλλάξει, καθώς θεωρεί ισχυρότερος διότι νομίζει πως οι ΗΠΑ έχουν υποχωρήσει στη διεθνή σκηνή.
«Οι άνθρωποι αλλάζουν και ο Πούτιν είναι ένα παράδειγμα» ανέφερε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Καλά όλα αυτά, αλλά έγινε ποτέ κανένα μάθημα σε αυτά τα επιδοτούμενα σεμινάρια;
- Κακοκαιρία: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην οδό Ήμερου Πεύκου στο Πικέρμι
- Κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός για να παραμείνει σε τροχιά κορυφής
- Ο πιο μικρός είναι και ο πιο ώριμος: Ο Κρουζ στέλνει μήνυμα στον Μπρούκλιν και προσπαθεί να σβήσει τη «φωτιά» στους Μπέκαμ
- Ο Τσίπρας στο προεδρικό, η «Ιθάκη» στη Λάρισα – Συνελεύσεις των πυρήνων σε Βόρεια Αθήνα και Καλαμάτα
- Τζέιμς Βαν Ντερ Μπικ: Πέθανε ο 48χρονος πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς «Dawson’s Creek»
- Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Χέιζ – Ντέιβις για τα επόμενα 2,5 χρόνια
- Πέθανε ο Αναστάσης Παπαληγούρας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 12.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/bernard-WQChxc_ZPE4-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442