Στο Βερολίνο την Τρίτη, στη Μόσχα την Τετάρτη ο Νίκος Κοτζιάς
Στο Βερολίνο θα μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπου την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ. Προσερχόμενος στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, ο κ. Κοτζιάς είπε: «Χρειαζόμαστε οράματα για την Ευρώπη». Την Τετάρτη ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τον ρώσο ομόλογό του.
Στο Βερολίνο θα μεταβεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, όπου την Τρίτη θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.
Ο κ. Κοτζιάς βρίσκεται στις Βρυξέλλες όπου συμετέχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων.
Προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, ο κ. Κοτζιάς είπε: «H ΕΕ δεν μπορεί να είναι μόνο κυρώσεις και μνημόνια, αλλά πρέπει να υπάρχει περισσότερη δημοκρατία, με έμφαση στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική δικαιοσύνη».
«Χρειαζόμαστε οράματα για την Ευρώπη» υπογράμμισε ο κ. Κοτζιάς.
Την Τετάρτη ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στη Μόσχα για συνομιλίες με τον ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ.
Το προσεχές διάστημα, ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί, επίσης, στο Παρίσι και στο Κίεβο, όπου θα συναντηθεί με τους ομολόγους του υπουργούς Εξωτερικών της Γαλλίας και της Ουκρανίας, και θα συζητήσει θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος.