Κλείνει εφημερίδα στο Ιράν εξαιτίας εικόνας του Κλούνι με κονκάρδα Charlie
Ιρανικό δικαστήριο διέταξε το κλείσιμο εφημερίδας που δημοσίευσε μία φωτογραφία του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνι να φορά μία κονκάρδα με το σύνθημα «Je Suis Charlie», με την οποία εξέφραζε τη στήριξή του στους Γάλλους για την αιματηρή επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.
Ιρανικό δικαστήριο διέταξε το κλείσιμο εφημερίδας που δημοσίευσε μία φωτογραφία του ηθοποιού Τζορτζ Κλούνι να φορά μία κονκάρδα με το σύνθημα «Je Suis Charlie», με την οποία εξέφραζε τη στήριξή του στους Γάλλους για την αιματηρή επίθεση στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.
Η εφημερίδα Mardom e-Emruz δημοσίευσε τη φωτογραφία του ηθοποιού με τίτλο «Είμαι και εγώ Charlie».
Συντηρητικά στοιχεία στο Ιράν αντέδρασαν στον τίτλο της εφημερίδας, χαρακτηρίζοντάς τον ως «αντι-ισλαμικό».
Οι δικαστές χαρακτήρισαν τον τίτλο «ανήθικο».
«Το δικαστήριο, υπεύθυνο για πολιτισμικά θέματα και μέσα ενημέρωσης επέβαλε απαγόρευση στην εφημερίδα, επειδή δημοσίευσε τίτλο και φωτογραφία που κρίνει προσβλητικό» είπε ο εκδότης της εφημερίδας Αχμάντ Σατάρι, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Irna.
Σύμφωνα με ανταποκριτή του BBC, η εφημερίδα, η οποία διένυε τον πρώτο μήνα της έκδοσής της, θεωρείτο ότι εξέφραζε πολιτικές απόψεις κοντά σε εκείνες του προέδρου της χώρας, Χασάν Ρουχανί.
Το δικαστήριο θα εκδώσει την τελική του απόφαση αργότερα, αλλά θεωρείται απίθανο να ανατραπεί αυτή.
Το Charlie Hebdo έχει δημοσιεύσει σκίτσα του Μωάμεθ που πολλοί μουσουλμάνοι θεωρούν προσβλητικά. Στο «τεύχος των επιζώντων» που κυκλοφόρησε μετά την επίθεση στα γραφεία του περιοδικού, το εξώφυλλο έδειχνε ένα σκίτσο του Μωάμεθ να κλαίει κρατώντας την επιγραφή «Είμαι Charlie».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Συνάντηση ΚΕΔΕ – Ένωσης Δήμων Κύπρου: Κοινός βηματισμός και ενίσχυση της θεσμικής συνεργασίας
- Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Μαράια Κάρεϊ θα τραγουδάει στα ιταλικά, όσο η ICE «παρελαύνει» στην τελετή έναρξης
- Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 5 ετών στον 72χρονο που σκότωσε με σκεπάρνι τον γιο του
- H Κομισιόν απειλεί το TikTok με πρόστιμο για τον «εθιστικό σχεδιασμό» του
- Παναθηναϊκός: Στην Τουρκία συνεχίζει ο Μλαντένοβιτς
- Μετρό: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή – Τα δρομολόγια και οι σταθμοί που επηρεάζονται
- Ισχυρός σεισμός 4,9 Ρίχτερ στην Ανατολική Τουρκία
- Τσουκαλάς: Δικαίωση της στάσης του ΠΑΣΟΚ η απόφαση του Αρείου Πάγου για τον τόκο στη βασική οφειλή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442