Ευρεία σύσκεψη δικαστών υπό τον Αθανασίου για επιτάχυνση της Δικαιοσύνης
Ευρεία σύσκεψη, υπό τον υπουργό Χαράλαμπο Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με αντικείμενο δράσεις και πρωτοβουλίες για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δικαιοσύνης. Ο κ. Αθανασίου είχε συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Θ.Φέσσα, ο οποίος του παρέδωσε την ολοκληρωμένη έκθεση του «Παρατηρητήριου Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» για την επιτάχυνση της απονομής της Διοικητικής Δικαιοσύνης και της επίλυσης διαφορών.
Ευρεία σύσκεψη, υπό τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, με αντικείμενο δράσεις και πρωτοβουλίες για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της Δικαιοσύνης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κουτρουμάνος, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη, καθώς και οι διευθύνοντες και διευθύνουσες τα Εφετεία και τις Εισαγγελίες Εφετών όλης της χώρας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, στη συνάντηση αναλύθηκαν διεξοδικά «θεσμικά και λειτουργικά ζητήματα, όπως η ποιοτική αναβάθμιση των υποδομών της Δικαιοσύνης, η επιτάχυνση απονομής της, καθώς και η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων δικαστικών λειτουργών και δικαστικών υπάλληλων».
Συνεργασία με τον ΣΕΒ
Την ολοκληρωμένη έκθεση του «Παρατηρητήριου Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος» για την επιτάχυνση της απονομής της Διοικητικής Δικαιοσύνης και της επίλυσης διαφορών παρέδωσε σήμερα, Τρίτη, ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θεόδωρος Φέσσας, στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, κατά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης και του ΣΕΒ, κατά την εν λόγω συνάντηση οι κ.κ. Αθανασίου και Φέσσας επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους για παράλληλη δράση για την επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση επενδύσεων.
Στην εν λόγω έκθεση του ΣΕΒ περιλαμβάνονται «92 συγκεκριμένες, ιεραρχημένες δράσεις και ένας ολοκληρωμένος οδικός μεταρρυθμιστικός χάρτης, που καλύπτουν όλα τα κρίσιμα πεδία παρέμβασης, όπως είναι η εξωδικαστική επίλυση διαφορών, η βελτίωση της δικαστικής διοίκησης και της αποτελεσματικότητας των δικαστικών υπηρεσιών, καθώς και η καλύτερη λειτουργία του κράτους».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στην εξέδρα εκτόξευσης ο υπερπύραυλος της NASA για τον ιστορικό γύρο της Σελήνης
- Φωτιά σε θάλαμο ανηλίκων στις φυλακές Κασσαβέτειας – Έρευνες για κρούσματα φυματίωσης
- Καραχάλιος: Η Καρυστιανού ετοιμάζει ένα υπερδεξιό μόρφωμα
- Η Μύκονος αποχαιρετά τον Βαλεντίνο – «Ένας άνθρωπος που αγάπησε το νησί»
- «Ο ΑΠΟΕΛ θέλει να κάνει δικό του τον Μαντσίνι από τον Παναθηναϊκό»
- Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε από μπαλκόνι και τραυματίστηκε σοβαρά
- Με συνελεύσεις στα μπλόκα οι αγρότες αποφασίζουν τα επόμενα βήματα – «Απογοητευτική» η συνάντηση με Μητσοτάκη
- Η «Ιθάκη» ξυπνά τη «μνήμη χρυσόψαρου»: Στόχος της Καρυστιανού ο Τσίπρας – Χτυπά από… δεξιά (μόνο)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442