Σούπερ Ρόκετς με εξαιρετικό Παπανικολάου πριν την πρεμιέρα του ΝΒΑ
Στον τελευταίο φιλικό αγώνα τους, πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους στο ΝΒΑ, οι Χιούστον Ρόκετς επικράτησαν με 96-87 των Σπερς, με τον Κώστα Παπανικολάου να αγωνίζεται 31 λεπτά επί των πρωταθλητών. Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ είχε το δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, πίσω μόνο από τον Τερενς Τζόουνς που αγωνίστηκε για 35 λεπτά.
Στον τελευταίο φιλικό αγώνα τους, πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους στο ΝΒΑ, οι Χιούστον Ρόκετς επικράτησαν με 96-87 των Σπερς, με τον Κώστα Παπανικολάου να αγωνίζεται 31 λεπτά επί των πρωταθλητών. Ο Έλληνας διεθνής φόργουορντ είχε το δεύτερο μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής, πίσω μόνο από τον Τερενς Τζόουνς που αγωνίστηκε για 35 λεπτά.
Αν και δεν σκόραρε όσο στα προηγούμενα παιχνίδια ο «Big Papa», εκτός από τους 6 πόντους που πέτυχε (1/3 δίποντα, 1/3 τρίποντα και 1/4 βολές) μάζεψε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ, έκανε 2 κοψίματα, ενώ υπέπεσε σε 2 λάθη. Κορυφαίος των Ρόκετς, ο Τζέιμς Χάρντεν με 25 πόντους, ενώ από τους Σπερς ο Μάρκο Μπελινέλι σημείωσε 19 πόντους.
Οι δύο Έλληνες του Μέμφις, Κώστας Κουφός και Νικ Καλάθης αγωνίστηκαν από 16 και 20 λεπτά αντίστοιχα, στην ήττα του Μέμφις, 104-98, από τους φιναλίστ του περυσινού πρωταθλήματος, Μαϊαμι Χιτ. Ο Ελληνο-Αμερικανός διεθνής σέντερ πέτυχε δύο πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ, ενώ ο Καλάθης είχε συνεισφορά 6 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 κόψιμο. Πρώτοι σκόρερ των Χιτ, οι Κρις Μπος (21 πόντοι, 6 ριμπάουντ) και Ντουέιν Γουέιντ (16 πόντοι).
Aναλυτικά σε φιλικούς αγώνες προετοιμασίας, εν όψει της έναρξης του ΝΒΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
Βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χρήστου Αζαριάδη, η παράσταση «Χωρίς Άντρες» σε διασκευή και σκηνοθεσία της Αναστασίας Κουρή κάθε Πέμπτη στη σκηνή Brecht-2510.
Ήττα-σοκ και νέα γκέλα ολκής για τη θλιβερή Λίβερπουλ, έχασε δίκαια 2-1 από την ουραγό Γουλβς στο «Μολινό», μετά από μια ακόμη αποκαρδιωτική φετινή εμφάνιση.
Η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε κόντρα στην Ατλέτικο προηγήθηκε με 3-0, αλλά δεν πέτυχε την ολική ανατροπή, με τους Ροχιμπλάνκος να περνούν στον τελικό του ισπανικού Κυπέλλου χάρη στο 4-0 του πρώτου ματς.
Η Εθνική Γυναικών κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», νίκησε με 3-0 τη Γεωργία κι έκανε ιδανική εκκίνηση στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2027.
Με κορυφαίο τον Ζάλανκι που έβαλε 7 γκολ, ο Ολυμπιακός πάλεψε στην έδρα της πανίσχυρης Νόβι αλλά τελικά ηττήθηκε στην πρεμιέρα της φάσης των «8» του Len Champions League.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας