Πέμπτη 07 Μαϊου 2026
weather-icon 21o
Ο Ολυμπιακός στον τελικό του LEN Trophy με τη Φιρέντσε

Ο Ολυμπιακός στον τελικό του LEN Trophy με τη Φιρέντσε

Στον τελικό του LEB Trophy προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, πανηγυρίζοντας μια τεράστια νίκη στη Φλωρεντία με 8-5 επί της Ρωσικής Κίνεφ Κίρισι. Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη παίζοντας άμυνα για σεμινάριο, πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου (20:45) απέναντι στην οικοδέσποινα Φιρέντσε που επικράτησε με 15-10 της Ρωσικής Χάντι Μανσίσκ.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

Στον τελικό του LEB Trophy προκρίθηκε ο Ολυμπιακός, πανηγυρίζοντας μια τεράστια νίκη στη Φλωρεντία με 8-5 επί της Ρωσικής Κίνεφ Κίρισι.

Τα κορίτσια του Χάρη Παυλίδη παίζοντας άμυνα για σεμινάριο, πήραν την πρόκριση για τον τελικό του Σαββάτου (20:45) απέναντι στην οικοδέσποινα Φιρέντσε που επικράτησε με 15-10 της Ρωσικής Χάντι Μανσίσκ.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι ερυθρόλευκες θα βρεθούν σε έναν ευρωπαϊκό τελικό μετά το 2008, όταν γνώρισαν την ήττα με 10-9 από τη Ρόμα στην Πάντοβα, για τον ίδιο θεσμό.

Οι Ρωσίδες προηγήθηκαν 3-2 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, αλλά η συνέχεια ανήκε στις «ερυθρόλευκες» του Χάρη Παυλίδη που επικράτησαν και στις τρεις τελευταίες επιμέρους περιόδους, κρατώντας την Κίνεφ Κίρισι στα δύο γκολ σε αυτό το διάστημα.

Οι ελληνικές ομάδες έχουν κατακτήσει δύο φορές τον τίτλο, πρώτα με τη Βουλιαγμένη το 2003 και ακολούθως με τον Εθνικό το 2010 στο «Παπαστράτειο», ενώ πριν από έξι χρόνια ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί στον τελικό από τη Ρόμα (10-9), στην Πάντοβα της Ιταλίας.

Τα οκτάλεπτα: 2-3, 1-0, 3-1, 2-1

Ολυμπιακός (Παυλίδης): Αβραμίδου 3, Μπούικα 2, Μανωλιουδάκη 1, Ελευθερία Πλευρίτου 1, Τετζαλίδου 1.

Στον τελικό και η Φιρέντσε

Η «οικοδέσποινα» Φιρέντσε θα είναι η αντίπαλος του Ολυμπιακού στον μεγάλο τελικό του Len Trophy γυναικών.

Η ιταλική ομάδα επικράτησε με 15-10 της ρωσικής, Χάντι Μανσίσκ, στο δεύτερο χρονικά ημιτελικό της διοργάνωσης και σε ένα 24ωρο θα διεκδικήσει το τρόπαιο κόντρα στις «ερυθρόλευκες» του Χάρη Παυλίδη.

Μέχρι το τρίτο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ (7-7), ωστόσο, οι γηπεδούχες προηγήθηκαν με 11-9 στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου κι από κει και πέρα δεν έχασαν το προβάδισμα.

Οι δύο ρωσικές ομάδες θα αναμετρηθούν το απόγευμα του Σαββάτου (19:00) στο «μικρό τελικό» για την 3η θέση της…παρηγοριάς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 07 Μαϊου 2026
Cookies