Αλλαγή στις κυβερνητικές ισορροπίες ζητά ο Ευ.Βενιζέλος
Αμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του Ευ.Βενιζέλου για την υπόθεση Μπαλτάκου, ζητώντας εκκαθάριση των ακροδεξιών θυλάκων στην κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θέτει θέμα αλλαγής στις κυβερνητικές ισορροπίες, λέγοντας ότι «η διατήρηση της σταθερότητας της κυβέρνησης απαιτεί μεγάλες κινήσεις».
Αμεση ήταν η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του Ευ.Βενιζέλου για την υπόθεση Μπαλτάκου, ζητώντας εκκαθάριση των ακροδεξιών θυλάκων στην κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θέτει θέμα αλλαγής στις κυβερνητικές ισορροπίες, λέγοντας ότι «η διατήρηση της σταθερότητας της κυβέρνησης απαιτεί μεγάλες κινήσεις».
Το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε αμέσως ζητώντας την άμεση απομάκρυνση του Τ.Μπαλτάκου και την εκκαθάριση κάθε ακροδεξιού θύλακα στον κυβερνητικό μηχανισμό. Με τον Ευ.Βενιζέλο να απουσιάζει στις Βρυξέλλες, όμως, υπάρχει ένα παγωμένο κλίμα στο εσωτερικό του κόμματος, καθώς αρκετά στελέχη, ιδίως όσοι ασκούσαν κριτική για τη συγκυβέρνηση με τη ΝΔ, εκτιμούν ότι «υπάρχει θέμα Σαμαρά και όχι μόνο Μπαλτάκου».
Ωστόσο, κανένας δεν είναι διατεθειμένος σε αυτή τη στιγμή που αναγνωρίζονται από τους εταίρους οι προσπάθειες της χώρας και η κυβέρνηση προετοιμάζεται να βγει στις αγορές να αποσταθεροποιήσει το κυβερνητικό σχήμα. Ζητούν όμως να ασκηθεί πίεση στον κ. Σαμαρά ώστε να δώσει εγγυήσεις ότι θα καθαρίσει την κυβέρνηση από ακροδεξιά στοιχεία.
Συζητήσεις προκάλεσε, η αναφορά στη δήλωση που έκανε ο κ. Βενιζέλος από τις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ – Αφρικής ότι το ΠαΣοΚ και γενικά οι δυνάμεις της δημοκρατικής παράταξης είναι ο προοδευτικός πόλος. «Ο προοδευτικός πόλος πρέπει να ενισχυθεί για να υπάρχουν και οι αναγκαίες ισορροπίες και οι αναγκαίες εγγυήσεις μέσα στην Κυβέρνηση», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.
Ορισμένοι ερμήνευσαν τη φράση αυτή ως διάθεση να ενισχυθεί ο ρόλος του ΠαΣοΚ στην κυβέρνηση. Άλλοι όμως εκτίμησαν ότι ο κ. Βενιζέλος ζητεί στην ουσία να αναλάβει πρωτοβουλία ο κ. Αντ. Σαμαράς και να καλέσει ξανά τη ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, με μια νέα προγραμματική συμφωνία, η οποία ενδεχομένως να ικανοποιεί και άλλους βουλευτές ή άλλα σχήματα, και με τον τρόπο αυτό να ενισχυθεί η κυβερνητική πλειοψηφία. Το πιθανότερο είναι ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θα ανταποκριθεί θετικά, τουλάχιστον όχι πριν από τις ευρωεκλογές, η πρόσκληση όμως διατηρεί την αξία της.
Οι υπόγειες συνενοήσεις του κ. Μπαλτάκου με τη Χρυσή Αυγή είναι ένα θέμα που δεν αναμένεται να εκτονωθεί εύκολα, παρά την παραίτηση του γγ της κυβέρνησης. Στη δίνη του κυκλώνα βρίσκονται και οι δύο υπουργοί οι Δένδιας και Αθανασίου, οι οποίοι έσπευσαν να διαψεύσουν τους ισχυρισμούς Μπαλτάκου, αλλά το έδαφος είναι ακόμα σαθρό κάτω από τα πόδια τους.
Κεντρικά στελέχη της Χαρ. Τρικούπη εκτιμούν ότι θα ήταν καταστροφικό για την κυβέρνηση να απομακρυνθούν οι δύο υπουργοί, διότι θα δοθεί η εντύπωση ότι έχουν δόση αληθείας όσα άφησε να εννοηθούν εναντίον τους ο κ. Μπαλτάκος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δένδιας για 25η Μαρτίου: «Η ιστορική μνήμη είναι ο οδηγός μας για το παρόν και το μέλλον του τόπου»
- Η Αντέλ στο καστ, τα γυρίσματα στη Ρώμη – Όσα γνωρίζουμε για τη νέα ταινία του Τομ Φορντ
- Στις φλόγες τυλίχθηκε αυτοκίνητο στην Κορίνθου-Πατρών – Διακοπή κυκλοφορίας
- Η ανάρτηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την 25η Μαρτίου
- Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Προς ενιαίο κόμμα και απόρριψη κάθε συνεργασίας με τη ΝΔ
- O 19χρονος γιος της Σάρον Στόουν αποκαλύπτεται – Χαλαρές στιγμές για τη μαμά, τον Κουίν και τον σκύλο
- Ουίπετ: Ο σκύλος που ταιριάζει σε κάθε οικογένεια
- NBA: Με τριπλ-νταμπλ και νικητήριο καλάθι του Γιόκιτς οι Νάγκετς «πέρασαν» από το Φοίνιξ (vids)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 25.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/daniel-joshua-fzbasFbCNww-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442