«Έναν φιδέ κι ακίνητος!», τρελή σάτιρα και αυτοσαρκασμός
«Έναν φιδέ κι ακίνητος!», το έργο του Σάκη Σερέφα «έρχεται» από Δευτέρα 31 Μαρτίου στο Θέατρο Τέχνης, και μαζί με το «Να ζεις» τη συναισθηματική κωμωδία του Γιάννη Δούμου, ολοκληρώνεται η παρουσίαση των «8 Σύγχρονων Ελληνικών Έργων» στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. «Έναν φιδέ κι ακίνητος!», το έργο του Σάκη Σερέφα «έρχεται» από Δευτέρα 31 […]
«Έναν φιδέ κι ακίνητος!», το έργο του Σάκη Σερέφα «έρχεται» από Δευτέρα 31 Μαρτίου στο Θέατρο Τέχνης, και μαζί με το «Να ζεις» τη συναισθηματική κωμωδία του Γιάννη Δούμου, ολοκληρώνεται η παρουσίαση των «8 Σύγχρονων Ελληνικών Έργων» στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.
«Έναν φιδέ κι ακίνητος!», το έργο του Σάκη Σερέφα «έρχεται» από Δευτέρα 31 Μαρτίου στο Θέατρο Τέχνης, και μαζί με το «Να ζεις» τη συναισθηματική κωμωδία του Γιάννη Δούμου, ολοκληρώνεται η παρουσίαση των «8 Σύγχρονων Ελληνικών Έργων» στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης.
Η παράσταση, «Έναν φιδέ κι ακίνητος!», περιστρέφεται γύρω από έναν συνταξιούχο αστυνόμο που αφηγείται σε δύο φίλους του μία μυστηριώδη υπόθεση θανάτου την οποία κατάφερε να εξιχνιάσει.
Πρόκειται για τον θάνατο ενός παθιασμένου αναγνώστη βιβλίων, τα οποία τελικά τον οδήγησαν στον χαμό.
Όμως, ενώ η υπόθεση είναι πραγματικά συγκλονιστική, οι δύο φίλοι δεν φαίνεται να της δίνουν και πολύ σημασία.
Τους απασχολούν άλλα πράγματα, πιο γήινα, όπως το εάν υπάρχουν φτηνά γεννόσημα πατάτας ή το γιατί έκλεισε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ), το πόσο κοστίζει ένα πιάτο πατάτες γιαχνί στο μαγέρικο στη Βαρβάκειο, το εάν αληθεύει πως λόγω περικοπών στα σκηνικά, από δω και στο εξής το Εθνικό Θέατρο θα ανεβάζει έργα χωρίς καθόλου πόρτες αλλά τίγκα στα παράθυρα.
Πρόκειται για μια σατιρική ματιά πάνω στις αγωνίες των ανθρώπων εν μέσω οικονομικής κρίσης και στη δύναμη της αντοχής.
Με τα έργα «Έναν φιδέ κι ακίνητος!» του Σάκη Σερέφα και «Να ζεις» του Γιάννη Δούμου ολοκληρώνεται η παρουσίαση των «8 Σύγχρονων Ελληνικών Έργων» στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης. Τα δύο έργα θα παίζονται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 εβδομάδες (έως την Τρίτη 20 Μαΐου).
Ώρες έναρξης:
«Έναν φιδέ κι ακίνητος!»: 21.00 Διάρκεια: 50΄ χωρίς διάλειμμα
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.