Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Γευστικό Σαββατοκύριακο στην TV!

Γευστικό Σαββατοκύριακο στην TV!

Πρωταγωνιστής το…λεμόνι…στην εκπομπή ζαχαροπλαστικής του Στέλιου Παρλιάρου, αυτήν την Κυριακή ενώ η Ντίνα Νικολάου κυνηγά τη γεύση στην Ερέτρια, παρουσιάζοντας παραδοσιακές και μοντέρνες συνταγές. Η Νταϊάνα Κόχυλα ετοιμάζει τα μαμαδίστικα γλυκά και φαγητά της, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επισκέπτεται τη Μάνη και ο Βασίλης Καλλίδης τον Βόλο και το Πήλιο. «Χωρίς Συνταγή» – Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, […]

Πρωταγωνιστής το…λεμόνι…στην εκπομπή ζαχαροπλαστικής του Στέλιου Παρλιάρου, αυτήν την Κυριακή ενώ η Ντίνα Νικολάου κυνηγά τη γεύση στην Ερέτρια, παρουσιάζοντας παραδοσιακές και μοντέρνες συνταγές. Η Νταϊάνα Κόχυλα ετοιμάζει τα μαμαδίστικα γλυκά και φαγητά της, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος επισκέπτεται τη Μάνη και ο Βασίλης Καλλίδης τον Βόλο και το Πήλιο.

«Χωρίς Συνταγή» – Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, στις 18:50 στο MEGA

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ταξιδεύει στην Ελλάδα και επισκέπτεται τη Μάνη. Έναν τόπο «άγριο», με θρύλους, βεντέτες, καπεταναίους, πυργόσπιτα, αλλά και ξεχωριστούς ανθρώπους και ιδιαίτερα προϊόντα. Μέλι, αλάτι, λάδι, σύγκλινο, λούπινα είναι μερικά από τα προϊόντα που χαρακτηρίζουν αυτή την άνυδρη γη.
Πρώτη στάση η Αρεόπολη και το κρεοπωλείο του Μιχάλη Τατσούλη. Ο Μιχάλης δείχνει στον «σεφ χωρίς συνταγή» τον παραδοσιακό τρόπο καπνίσματος του σύγκλινου και του αποκαλύπτει όλα τα μυστικά αυτού του ξεχωριστού εδέσματος.

Η μυρωδιά του φρέσκου ψωμιού οδηγεί τον Δημήτρη στον φούρνο της μητέρας του Μιχάλη, της κυρίας Μηλίτσας. Εκεί, φουρνίζει το παραδοσιακό ψωμί και φτιάχνει με την κυρία Μηλίτσα τηγανόψωμο και μια απολαυστική ομελέτα με σύγκλινο. Το μέλι είναι σήμα κατατεθέν της Μάνης και έτσι η επόμενη στάση του Δημήτρη είναι τα μελίσσια του Νίκου Μαυροειδόγγονα, η συνάντηση αυτή όμως, κρύβει πολλές εκπλήξεις για τον «σεφ χωρίς συνταγή».
Στο όρος Ταίναρο, ο Γιώργος Μαυροδάκος, ένας νέος κτηνοτρόφος εξηγεί στον Δημήτρη τον παράξενο τρόπο εκτροφής των ημιάγριων ελληνικών αγελάδων.

Στο αλατοχώρι Χοτάσια συναντά τον Ηλία Γατέα και τον Γιώργο Παναγέα, δυο ξεχωριστούς ανθρώπους που κρατούν την παράδοση του τόπου ζωντανή, καθώς ασχολούνται με το αλάτι πάνω από μισό αιώνα. Στα μυτερά βράχια του χωριού, ο Δημήτρης μαθαίνει πώς καλλιεργείται το βασικότερο υλικό της κουζίνας!

Τελευταία στάση, ο Κάμπος, ένα χωριό κοντά στην Καρδαμύλη. Εκεί ο Δημήτρης συναντά ένα νέο ζευγάρι, τον Νίκο και την Κατερίνα Ψαλτήρα, στο κτήμα τους. Ο Νίκος και η Κατερίνα επέστρεψαν από τη Γερμανία, αξιοποίησαν τους ελαιώνες της οικογένειας και τώρα εξάγουν ένα από τα καλύτερα ελληνικά ελαιόλαδα. Η μαμά Πόπη, η αρχηγός της οικογένειας μαζί με τον Δημήτρη και την Κατερίνα μαγειρεύουν παραδοσιακά πιάτα, πίτα με τραχανά και ένα ιδιαίτερο αρνάκι.
Η ώρα περνά, ένα αυθεντικό μανιάτικο τραπέζι στρώνεται και ο Δημήτρης κλείνει μέσα σε ευχάριστο κλίμα το ταξίδι του στη Μάνη.

«Τι θα φάμε σήμερα μαμά;» Σάββατο στις 20:00 στον Alpha

Τι μαγειρεύει αυτό το Σάββατο η μαμά-σεφ της τηλεοπτικής μαγειρικής μας παρέας; Η Νταϊάν Κόχυλα μας ταξιδεύει σε ένα παιχνίδι μεσογειακών γεύσεων, χρωμάτων και αρωμάτων. Θα ετοιμάσει μια διαφορετική κολοκυθόπιτα ενώ θα μετατρέψει μια χοιρινή μπριζόλα σε ένα μοναδικό έδεσμα βάζοντας στυλ και φαντασία.
Οι ιδέες της για το τραπέζι του Σαββατοκύριακου δεν σταματούν εδώ. Το δεύτερο μενού που η μαμά ετοιμάζει και προτείνει είναι μια χειμωνιάτικη κρεατόσουπα φτιαγμένη με όλα τα θρεπτικά λαχανικά της εποχής καθώς και μια σαλάτα από φινόκιο, φουντούκια και ροκφόρ συνοδευόμενη από σως μελιού και μαστίχας.

«Γλυκές Αλχημείες»Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 20:00 στον ΣΚΑΪ
Το ζουμερό, απολαυστικό και ανατρεπτικά γευστικό λεμόνι, πρωταγωνιστεί στα γλυκά του Στέλιου Παρλιάρου αυτήν την Κυριακή. Ο Στέλιος ξεκινά φτιάχνοντας φοντάν με σοκολάτα και λεμόνι. Ένας εκρηκτικός συνδυασμός υλικών, με υγρή και βελούδινη υφή, που λούζεται με κρεμ αγκλέζ και απογειώνει την απόλαυση.
Σειρά έχει μια διαφορετική λεμονόπιτα, η αγαπημένη του Στέλιου, που «γεμίζει» την οθόνη με άρωμα λεμονιού και αμυγδάλου. Για το τέλος, τα γεμιστά μπισκότα που βουτάνε σε απαλή μους λεμονιού, κάνουν κάθε κουταλιά να λιώνει στο στόμα. Τόσο οικείο και ξεχωριστό το λεμόνι, προκαλεί τον Στέλιο Παρλιάρο και τον Φώτη Χρυσανθίδη να φτιάξουν γλυκά με πραγματική ένταση και προσωπικότητα.

«Νόστιμη γη» Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, στις 20:00, ston Alpha

Σύγκλινο Μάνης, λαλάγγια Καλαμάτας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, απάκι Κρήτης, γίγαντες Καστοριάς, φάβα Σαντορίνης. Η «Νόστιμη γη» ταξιδεύει σε ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της Ελλάδας, τον Βόλο.

Ο Βασίλης Καλλίδης επισκέπτεται παλιά και νέα μαγαζιά που έγραψαν και γράφουν ιστορία στην πόλη με τις γαστρονομικές τους προτάσεις. Η κάμερα της εκπομπής μας ξεναγεί στα μαθητικά ζαχαροπλαστεία, στα μοντέρνα τσιπουράδικα, στα παραδοσιακά τυράδικα αλλά και στο μαγαζί της σεφ Ελένης Ψυχούλη. Ο Βασίλης μαγειρεύει με την Ελένη μια εύκολη τυρόπιτα με φύλλο κρούστας, βολιώτικα τυριά και σουτζούκι Αδάνων, μια γρήγορη ψαρόσουπα τηγανιού, μια λαχταριστή ταραμοσαλάτα με ψωμί του τοστ, μια μακαρονάδα με τόνο Αλοννήσου και μια πλούσια σαλάτα με καπνιστό σκουμπρί και τσίρο.
Ένα συννεφιασμένο και βροχερό επεισόδιο της «Νόστιμης Γης» που ξεκινάει από τον Βόλο και καταλήγει στην παραλία Παππά Νερό με θέα το Αιγαίο.

«Ελλήνων Γεύσεις» – Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 15.15 στον ΣΚΑΪ

Η σεφ Ντίνα Νικολάου, ταξιδεύει στην Ερέτρια και μαγειρεύει καθημερινά και αγαπημένα φαγητά. Ξεκινά μαγειρεύοντας μία λαχταριστή μακαρονόπιτα, με μανιτάρια και φέτα, για όλους τους μακαρονάδες.
Συνεχίζει μαγειρεύοντας κοτόπουλο με κρέμα σκόρδου και καραμελωμένα καρότα, δίνοντας στο συνηθισμένο αυτό φαγητό μία άλλη διάσταση. Για γλυκό, επιλέγει κανταϊφένιες σιροπιαστές μπουκίτσες συνδυάζοντας το κλασσικό με κάτι καινούργιο.
Ταξιδεύει και ανατολικά της Εύβοιας στο χωριό Αυλωνάρι, μαθαίνει τα μυστικά της μπύρας, σε μια μικρή ελληνική μικροζυθοποιία, που διαπρέπει στο εξωτερικό.
Συνεχίζοντας την αναζήτηση της για τοπικούς παραγωγούς, φτάνει στην περιοχή του Πούρνου στη στενή Ευβοίας, για να γνωρίσει μία πτηνοτροφική επιχείρηση που προσπαθεί να συνδυάσει το παραδοσιακό με το μοντέρνο με καινοτόμες ιδέες και σεβασμό στο συνάνθρωπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο