Στον πάγο μπαίνει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ
Στον πάγο μέχρι νεωτέρας μπαίνει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, μπροστά στις πιέσεις της τρόικας να ανοίξει στον ανταγωνισμό η αγορά λιανικής του φυσικού αερίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, και Θεσσαλία, που μονοπωλείται σήμερα από τις ΕΠΑ. Αυτό αποφασίστηκε κατά τη σύσκεψη για τα ενεργειακά που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου και της ηγεσίας των υπουργείων ΠΕΚΑ και Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με Τα Νέα, έγινε σαφές ότι η τρόικα ζητά εδώ και καιρό να αλλάξει το καθεστώς λειτουργίας της αγοράς και να καταργηθεί το μονοπώλιο που έχουν μέχρι το 2030 στην αγορά λιανικής του φυσικού αερίου οι ΕΠΑ, στις οποίες μέτοχοι είναι με 51% η ΔΕΠΑ και με 49% η Shell (Αττική) και η Eni (Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία).
*Διαβάστε περισσότερα στα Νέα
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη – Η «Ιθάκη» βάζει σε κίνηση Ανδρουλάκη και Φάμελλο
- Λειψυδρία: Ελπιδοφόρα σημάδια από τον Μόρνο μετά τις αυξημένες βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις
- «Τρέλα» η μεταφορά της Ταπισερί της Μπαγιέ για τον Ντέιβιντ Χόκνεϊ
- Τσακωμός: Τέσσερις τρόποι για να τον αποφύγεις στη σχέση
- Η μείωση φόρων αντισταθμίζει στις ΗΠΑ τα οφέλη από τους δασμούς
- Φοινικούντα: «Αν βρουν πάνω σου το όπλο ή σε σπίτι, αμάξι, τελείωσε το παραμύθι»
- Ακίνητα: Έρχεται η μεγάλη απογραφή – Στο μικροσκόπιο επτά εκατομμύρια ιδιοκτήτες
- Κίνδυνος στη δημόσια υγεία από την απόσυρση αντιβιοτικού πρώτης γραμμής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)
















































![Η Σέινμπαουμ ζήτησε από τις ΗΠΑ να μειώσουν την ζήτηση ναρκωτικών ανάμεσα στους νέους [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/sheinbaum321-315x220.jpg)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442