Κλήση για ανωμοτί κατάθεση στον Γ.Παπαντωνίου για ανακριβή «πόθεν έσχες»
Κλήση με την ιδιότητα του υπόπτου για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες», σε βαθμό κακουργήματος, για τα έτη 2010 και 2009 απέστειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στον πρώην υπουργό Οικονομικών και Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.
Κλήση με την ιδιότητα του υπόπτου για δύο πράξεις ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες», σε βαθμό κακουργήματος, για τα έτη 2010 και 2009 απέστειλε η εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, στον πρώην υπουργό Οικονομικών και Άμυνας Γιάννο Παπαντωνίου.
Η κλήση σε ανωμοτί κατάθεση αφορά συμπληρωτική έρευνα στη δικογραφία για ποινική δίωξη του πρώην υπουργού για το πόθεν έσχες του 2008, υπόθεση για την οποία ο πρώην υπουργός και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου έχουν απολογηθεί και έχουν αφεθεί ελεύθεροι με εγγυήσεις 50.000 και 200.000 ευρώ αντίστοιχα τον περασμένο Απρίλιο.
Η υπόθεση, για την οποία καλείται εκ νέου ο πρώην υπουργός, αφορά το ποσό ύψους περίπου 1,33 εκατ. ευρώ, που εντοπίστηκαν σε λογαριασμό της συζύγου του μέσω της λίστας Λαγκάρντ σε τράπεζα της Ελβετίας, τα οποία δεν είχαν δηλωθεί ούτε το 2008, αλλά ούτε και τα επόμενα έτη.
Σε βάρος του κ. Παπαντωνίου εκκρεμεί ποινική υπόθεση για φοροδιαφυγή που αφορά την περίοδο 2000 ώς 2010, φοροδιαφυγή που εντοπίστηκε ύστερα από οικονομικό και φορολογικό έλεγχο του ΣΔΟΕ για τον πρώην υπουργό και τη σύζυγό του.
Με βάση τα στοιχεία των ελέγχων η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου έκρινε ότι σε βάρος του πρώην υπουργού πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό πλημμελήματος και κατά της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου σε βαθμό κακουργήματος για το ίδιο αδίκημα, που αφορά το επίμαχο ποσό που εντοπίστηκε, μέσω της λίστας Λαγκάρντ, σε τράπεζα της Ελβετίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μπριζίτ Μπαρντό: Οι 48 ταινίες, η απομάκρυνση από τις τέχνες και η αφοσίωση στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων
- Παναθηναϊκός: Παίρνει τον Κοντούρη του Παναιτωλικού
- Ελληνικός τουρισμός: Σε τροχιά αλλεπάλληλων ρεκόρ – Πάνω από 37 εκατομμύρια οι αφίξεις το 2025
- Νέος τραυματισμός για τον Ίσκο, χάνει το ματς με τον ΠΑΟΚ
- Νέα Υόρκη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εξαιτίας της χιονοθύελλας – Χιλιάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί
- Πώς ο χιονάνθρωπος έγινε είδος υπο εξαφάνιση
- Πρωτοχρονιά: Ευφάνταστα, παράξενα, αστεία – Τα πιο ξεχωριστά έθιμα ανά τον κόσμο
- Ο Ταϊρίκ Τζόουνς αρέσει στον Ολυμπιακό – Παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Παρτιζάν οι «ερυθρόλευκοι» (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 28.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jerry-zhang-1mBXWoGoI-s-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442