Σειρά επαφών του Β.Σόιμπλε με Σαμαρά και μέλη της κυβέρνησης
Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη θα έχει την Πέμπτη στην Αθήνα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στην ατζέντα εκτιμάται ότι θα υπάρχει και το «προληπτικό πακέτο» μέχρι να βγει η χώρα στις αγορές.
Συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη θα έχει την Πέμπτη στην Αθήνα ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα, στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα, η πρόοδος του ελληνικού μεταρρυθμιστικού προγράμματος, καθώς και η ελληνογερμανική συνεργασία.
Πέραν των συναντήσεων με την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Σόιμπλε θα μιλήσει σε κοινή εκδήλωση του Ελλονογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα.
Θέμα της ομιλίας του θα είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
Στο τραπέζι το «προληπτικό πακέτο»;
Σύμφωνα με γερμανικά δημοσιεύματα, το ελληνικό επιτελείο αισιοδοξεί πως στην επίσκεψη του κ. Σόιμπλε θα συζητηθεί το σχέδιο για ένα νέο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού στο β’ εξάμηνο του 2014 και ενδεχομένως για ένα μέρος του 2015.
Όσον αφορά ωστόσο το χρηματοδοτικό κενό του προγράμματος, η Sueddeutsche Zeitung μιλά για «νέες δυσάρεστες ειδήσεις λίγο πριν από την επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα», με τη διαπίστωση «τρύπας» ύψους έως και 10 δισ. ευρώ, την οποία η Ευρωζώνη θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται στην Κομισιόν.
Η εφημερίδα εκτιμά πως ο Β.Σόιμπλε δεν θα δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για την κάλυψη του κενού τουλάχιστον πριν τις γερμανικές εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου, καθώς δεν είναι διατεθειμένος «ούτε θα δώσει υποσχέσεις, αλλά ούτε και να αφήσει το πρόγραμμα να τιναχτεί στον αέρα». «Ο χρόνος όμως πιέσεις, καθώς η Ευρωζώνη πρέπει να αποφασίσουν, διαφορετικά το ΔΝΤ θα πρέπει να διακόψει τη δική του χρηματοδότηση προς την Ελλάδα» τονίζει.
Η Κομισιόν πάντως, διά του εκπροσώπου της Ολιβιέ Μπαϊγί, διέψευσε το δημοσίευμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χρυσή Αυγή: «Μία ιστορική μέρα, μία μεγάλη νίκη για την κοινωνία μας» – Μάγδα Φύσσα για την απόφαση του Εφετείου
- Ένας στους πέντε Ευρωπαίους θεωρεί τις ΗΠΑ «απειλή»: Μήπως ο Τραμπ σπρώχνει την ΕΕ στην αγκαλιά της Κίνας;
- Ιωάννινα: Τρύπα σε δρόμο «κατάπιε» όχημα καθαριότητας
- Ντουμπάι: «Μόλις επιτραπεί θα επαναπατριστούν όλοι οι Έλληνες» – Ο Γιάννης Λοβέρδος για τους εγκλωβισμένους
- Το «τρομακτικό» πρόγραμμα της Νιούκαστλ: Δίνει 6 σπουδαία ματς σε 19 μέρες (pic)
- Ο χειμώνας επιστρέφει: Η κινηματογραφική μεταφορά του Game of Thrones βρίσκεται στα σκαριά
- Live: Σε εξέλιξη συνεδρίαση στη Βουλή – Τοποθέτηση Μητσοτάκη για Μέση Ανατολή και παρεμβάσεις πολιτικών αρχηγών
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Μαρτίου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442