Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Στους 13 αυξήθηκαν οι νεκροί από το «αδέσποτο» τρένο στον Καναδά

Στους 13 αυξήθηκαν οι νεκροί από το «αδέσποτο» τρένο στον Καναδά

Ο αριθμός των νεκρών από το καταστροφικό δυστύχημα στο Λακ-Μεγκαντίκ του Καναδά αυξήθηκε στους 13 ενώ δεκάδες παραμένουν αγνοούμενοι. Τα συνεργεία ξεκίνησαν, δύο ημέρες μετά, τις έρευνες στο επίκεντρο της καταστροφής και φοβούνται πως ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Ο αριθμός των νεκρών από το καταστροφικό δυστύχημα στο Λακ-Μεγκαντίκ του Καναδά αυξήθηκε στους 13 ενώ δεκάδες παραμένουν αγνοούμενοι.

Τα συνεργεία ξεκίνησαν, δύο ημέρες μετά, τις έρευνες στο επίκεντρο της καταστροφής και φοβούνται πως ο τελικός απολογισμός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος.

Μετά τους πέντε νεκρούς που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακού, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κεμπέκ Μπενουά Ρισάρ είπε πως άλλες οκτώ σοροί εντοπίστηκαν μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Τα δύο τελευταία βαγόνια, από τα συνολικά 73 του τρένου, που θεωρούνταν επικίνδυνα ασφαλίστηκαν και τα συνεργεία μπήκαν στην ζώνη της μεγαλύτερης καταστροφής, ξεκινώντας τις έρευνες.

Το τρένο, φορτωμένο με πετρελαιοειδή, είχε σταθμευτεί σε λόφο έξω από την κωμόπολη. Υπό αδιεκρίνιστες συνθήκες, το τρένο λύθηκε και κύλησε ακυβέρνητο μέχρι το κέντρο της πόλης τα ξημερώματα του Σαββάτου, οπότε και εξερράγησαν το ένα μετά το άλλο τα βαγόνια. {{{ map }}}

Τα αίτια του δυστυχήματος ερευνώνται, όπως ανέφερε η αστυνομία, και προς το παρόν δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο