Πρόσκληση Βενιζέλου σε ΔΗΜΑΡ για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές
Πρόσκληση εκ νέου για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς -κατά κύριο λόγο στη ΔΗΜΑΡ, αλλά και σε τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ- απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος με άρθρο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα. Ωστόσο, ο Φώτης Κουβέλης απορρίπτει μέχρι στιγμής τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ.
Πρόσκληση εκ νέου για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς -κατά κύριο λόγο στη ΔΗΜΑΡ, αλλά και σε τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ- απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος με άρθρο που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα.
«Η πρότασή μας για τη συγκρότηση της ευρύτερης δυνατής Κεντροαριστεράς στην Ελλάδα, αρχής γενομένης από το ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών, σε αυτό το ευρωπαϊκό στρατηγικό πλαίσιο εντάσσεται» επισημαίνει.
Το πλαίσιο, όπως γράφει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, είναι «να εκλογικευτούν οικονομικοί εθνικισμοί και σκληροί διακρατικοί συσχετισμοί μέσα από τη συγκρότηση ενός ισχυρού ευρωπαϊκού «πολιτικού» Νότου με άξονα τους ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες και μέσα από μια νέα, πιο προοδευτική και διορατική, αλλά θεσμικά αναγκαστική, ισορροπία μεταξύ των δύο μεγάλων ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων: του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος».
Ο Φώτης Κουβέληςαπορρίπτει μέχρι στιγμής τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, όμως στις ευρωεκλογές θα πρέπει να αποφασίσει σε ποια σοσιαλιστική «οικογένεια» θα ενταχθεί και ποιό πρόσωπο θα στηρίξει για πρόεδρο της Κομισιόν.
Ο κ. Βενιζέλος καλεί και τον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει το βάρος της εθνικής ευθύνης που του αναλογεί στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση, σημειώνοντας ότι κάποιοι αντί να συμβάλουν ώστε να βρεθεί η Ελλάδα ουσιαστικά ισότιμη και ασφαλής μέσα στην Ευρώπη και στο ευρώ επιμένουν να οικοδομούν στο μνημόνιο μια τεχνητή και νόθα διχοτόμηση των πολιτικών δυνάμεων.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας