Ανγκ Λι και Νικόλ Κίντμαν στην κριτική επιτροπή των Καννών
Στα πρόσφατα Όσκαρ βρέθηκαν αντιμέτωποι. Μάλιστα, ο Ανγκ Λι «πήρε μέσα από τα χέρια» του Στίβεν Σπίλμπεργκ το Όσκαρ Σκηνοθεσίας (για την ταινία Η Ζωή του Πι). Στις Κάννες θα συμμετέχουν στην ίδια κριτική επιτροπή, της οποίας θα προεδρεύει ο Σπίλμπεργκ. Εκτός από τον Ανγκ Λι, στην κριτική επιτροπή του 66ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών θα συμμετέχει η Νικόλ Κίντμαν
Στα πρόσφατα Όσκαρ βρέθηκαν αντιμέτωποι. Μάλιστα, ο Ανγκ Λι «πήρε μέσα από τα χέρια» του Στίβεν Σπίλμπεργκ το Όσκαρ Σκηνοθεσίας (για την ταινία Η Ζωή του Πι). Στις Κάννες θα συμμετέχουν στην ίδια κριτική επιτροπή, της οποίας θα προεδρεύει ο Σπίλμπεργκ.
Εκτός από τον Ανγκ Λι, στην κριτική επιτροπή του 66ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών θα συμμετέχει η Νικόλ Κίντμαν, η σκηνοθέτης Λιν Ράμσεϊ (Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν), τον ηθοποιό Κρίστοφ Βαλτς (Django ο Τιμωρός), την ινδή ηθοποιό Βίντια Μπαλάν, τη γιαπωνέζα σκηνοθέτιδα Ναόμι Καβάσε, τον γάλλο ηθοποιό και σκηνοθέτη Ντανιέλ Οτέιγ και τον ρουμάνο σκηνοθέτη Κριστιάν Μουντζίου.
Η κριτική επιτροπή θα κληθεί να επιλέξει τον νικητή του Χρυσού Φοίνικα. Πέρυσι το μεγάλο βραβείο του Φεστιβάλ είχε κερδίσει ο Μίκαελ Χάνεκε με την ταινία του, Αγάπη.
Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα από τις 15 έως τις 26 Μαΐου.
Ανάμεσα στις ταινίες που θα διαγωνιστούν είναι τα νέα φιλμ των Ρομάν Πολάνσκι, Φρανσουά Οζόν, Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν (είχε σκηνοθετήσει το Drive), Στίβεν Σόντερμπεργκ και η νέα ταινία των αδελφών Κοέν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)










































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442