Την πρόταση για στήριξη των άνεργων νέων ενέκριναν οι υπουργοί εργασίας της ΕΕ
Όλοι οι νέοι κάτω των 25 ετών πρέπει να μπορούν να επωφεληθούν από προγράμματα κατάρτισης, άσκησης ή μαθητείας κατά τους 4 μήνες μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους ή αφού χάσουν τη δουλειά τους, αποφάσισαν οι υπουργοί Εργασίας της ΕΕ, εγκρίνοντας πρόταση της Κομισιόν. Αναγνωρίζοντας ότι οι νέοι είναι η ομάδα που πλήττεται βάναυσα από την κρίση και απειλείται με ανεργία, η ΕΕ έχει ήδη εγκρίνει την αποδέσμευση 6 δισ. για τέτοια προγράμματα για το διάστημα 2014-20. Μερίδιο εξ αυτών δικαιούται η Ελλάδα με την ανεργία στους νέους να ξεπερνά το 55%.
Όλοι οι νέοι κάτω των 25 ετών θα πρέπει να μπορούν να επωφεληθούν από προγράμματα συνεχούς κατάρτισης, πρακτικής άσκησης ή μαθητείας κατά τους τέσσερις μήνες μετά την ολοκλήρωση των σπουδών τους ή αφού χάσουν τη δουλειά τους, αποφάσισαν την Πέμπτη οι υπουργοί Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Οι υπουργοί ενέκριναν την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την αποκαλούμενη «Εγγύηση για τη Νεολαία» με την οποία ενθαρρύνονται οι χώρες-μέλη της ΕΕ να παράσχουν σε όλους τους νέους μέχρι των 25 ετών «απασχόληση, μετεκπαίδευση, ή ποιοτική πρακτική άσκηση», ακολουθώντας το παράδειγμα όσων ισχύουν σήμερα στη Φινλανδία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ήδη αποφασίσει την αποδέσμευση 6 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη χρηματοδότηση αυτών των προγραμμάτων κατά την περίοδο 2014-20.
Το ποσό αυτό θα διανεμηθεί σε περιοχές όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων ξεπερνά το 25%.
Περίπου 5,5 εκατομμύρια νέοι που έχουν ήδη ενταχθεί στην αγορά εργασίας (δηλαδή πάνω από ένας στους πέντε) δεν καταφέρνουν να βρουν δουλειά.
Σχεδόν 7,5 εκατομμύρια νέοι ηλικίας από 15 έως 24 ετών δεν εργάζονται, δεν σπουδάζουν και δεν μετεκπαιδεύονται.
Το ποσοστό ανεργίας των νέων αγγίζει το 25% σε 13 χώρες-μέλη και έχει ξεπεράσει το 55% στην Ελλάδα και την Ισπανία.
Οι νέοι είναι η ομάδα που απειλείται περισσότερο από την ανεργία και ο κίνδυνος περιθωριοποίησής τους αυξάνεται διαρκώς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Κατάσκοποι σε 4 τροχούς – Είναι τα κινεζικά οχήματα κίνδυνος για την εθνική ασφάλεια;
- «Η κατάσταση σε πολλούς δρόμους της Άνω Γλυφάδας» είναι δύσκολη λέει ο δήμαρχος – Τι είπε για το θάνατος της 56χρονης
- Ετοιμάζεται για Premier League o Μανδάς: «Συμφωνία της Μπόρνμουθ με τη Λάτσιο»
- Ο Bad Bunny γράφει ήδη ιστορία στο φετινό Super Bowl – Και ακόμα δεν έχει ανέβει στη σκηνή του halftime show
- Κακοκαιρία: Ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε στάβλο στην Πηνεία Ηλείας – Δεκάδες ζώα χάθηκαν
- Στις Βρυξέλλες ο Ανδρουλάκης για να συμμετάσχει στην προσύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών
- Ο Γιώργος Λάνθιμος κόντρα στη συμμετοχή των ομάδων του Ισραήλ στην Ευρώπη (vid)
- Αγρίνιο: Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 44χρονος καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του κοινοτάρχη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442