Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Απορρίφθηκε αίτημα του Στρος Καν να αποσυρθούν οι κατηγορίες στην υπόθεση Κάρλτον

Απορρίφθηκε αίτημα του Στρος Καν να αποσυρθούν οι κατηγορίες στην υπόθεση Κάρλτον

Γαλλικό εφετείο απέρριψε την Τετάρτη το αίτημα του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν να αποσυρθούν οι εις βάρος του κατηγορίες για αδικήματα σεξουαλικού χαρακτήρα, βάσει των οποίων κινδυνεύει να δικαστεί για μαστροπεία, είπαν δικηγόροι του.

Γαλλικό εφετείο απέρριψε την Τετάρτη το αίτημα του πρώην γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καννα αποσυρθούν οι εις βάρος του κατηγορίες για αδικήματα σεξουαλικού χαρακτήρα, βάσει των οποίων κινδυνεύει να δικαστεί για μαστροπεία, είπαν δικηγόροι του.

Η απόφαση ανακοινώθηκε δέκα ημέρες αφού ο Στρος Καν κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για να μπει στο αρχείο η αγωγή που αντιμετώπιζε στη Νέα Υόρκη, όπου η καμαριέρα ξενοδοχείου τον είχε κατηγορήσει για απόπειρα βιασμού της τον Μάιο του 2011, βάζοντας τέλος στις φιλοδοξίες του να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας.

Αν και η ρύθμιση της αγωγής στη Νέα Υόρκη σήμανε το τέλος των νομικών του προβλημάτων στις ΗΠΑ, η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου του Ντουέ, στη βόρεια Γαλλία, εκμηδενίζει κάθε πιθανότηταταχείας κατάληξης στη νέα αυτή υπόθεση για σεξουαλικού χαρακτήρα αδικήματα με την οποία είναι αντιμέτωπος.

«Η ομάδα υπεράσπισης του Ντομινίκ Στρος Καν είναι βεβαία ότι τελικά θα απαλλαγεί από αυτές τις παράλογες κατηγορίες για μαστροπεία» ανέφερε ο δικηγόρος Ανρί Λεκλέρκ σε ανακοίνωσή του, προσθέτοντας πως σχεδιάζει να προσφύγει στο ανώτατο δικαστήριο της Γαλλίας.

Ο 63χρονος πολιτικός, που φερόταν έως πριν από λίγο καιρό ως ένας από τους επικρατέστερους υποψήφιους για το ανώτατο αξίωμα στη χώρα του, δέχεται σφοδρά πυρά από πολλές πλευρές για τα σεξουαλικά όργια στα οποία φέρεται να συμμετείχε στην λεγόμενη υπόθεση Κάρλτον, από το όνομα ενός ξενοδοχείου στη βόρεια Γαλλία που βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας.

Οι συνήγοροί του αντιτείνουν ότι η αγορά υπηρεσιών γυναικών που εκδίδονται δεν είναι παράνομη και οι εισαγγελείς δεν έχουν στοιχεία προκειμένου να τον διώξουν για μαστροπεία, που είναι παράνομη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο