Εκδήλωση του Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια»
Ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ. διοργανώνει το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012 ομιλία με θέμα «Πώς βιώνουν οι γονείς το θέμα της οικονομικής κρίσης και πώς αυτό επηρεάζει το συναισθηματικό κόσμο του παιδιού» και ομιλητή τον Παναγιώτη Βουγιούκα.
Η ομιλία, με ελεύθερη είσοδο, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια»(Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος, τηλ.: 210-5125600, www.akademeia.gr, e-mail: info@akademeia.gr).
Κάθε κρίση, είτε συναισθηματική, είτε κοινωνική, διαταράσσει την ψυχοδυναμική της οικογένειας. Οι «υποχρεωτικές» κι ενίοτε σκληρές, ανατροπές μιας δεδομένης κατάστασης αναδύουν ανυπέρβλητες δυσκολίες σε όλα τα «συστήματα».
Ένα από τα άμεσα επηρεαζόμενα συστήματα είναι και η οικογένεια. Η οικονομική δυσκολία προκαλεί την περιορισμένη κοινωνική δραστηριότητα των επηρεαζόμενων ατόμων και κατ’ επέκταση τις οικογενειακές συγκρούσεις.
Κάθε σύγκρουση μέσα στην οικογένεια διαφοροποιεί τη συναισθηματική σχέση των μελών της. Διαπληκτισμός ζευγαριού = αναστάτωση κι εν συνεχεία φόβος στα παιδιά.
Πόσο άθελα μας ή σκόπιμα θέλουμε να τους «φορτώσουμε» την αβεβαιότητα και τους φόβους μας;
Πάντα θα είναι ενήμερα των δυσκολιών μας αλλά ας μην τα ενοχοποιούμε μεταφέροντάς τους ευθύνες και λάθη μας. Δυσκολεμένη οικογένεια δεν σημαίνει και δυσλειτουργική οικογένεια.
Αγωνιζόμαστε, όλη η οικογένεια, για να αντιμετωπίσουμε τις νέες καταστάσεις αλλά ταυτόχρονα δυναμώνουμε και τα συναισθήματά μας ώστε, όσο αυτό είναι εύκολο, να αντιμετωπίζουμε λειτουργικά και συνεργατικά κάθε δυσκολία μας.
health.in.gr
- Greece Confirms No Approved Vaccine for Goat and Sheep Pox
- Κέιτ Χάντσον: Η αντίδραση της όταν μαθαίνει την υποψηφιότητα της στα Όσκαρ μαζί με τη μητέρα της Γκόλντι Χον
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Σαλβαντόρ Νταλί: Το απεγνωσμένο άλμα προς το μεγαλείο
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
- Πέθανε ο δημοσιογράφος Σπύρος Καρατζαφέρης
- Κακοκαιρία στην Αττική: Στο ίδιο έργο θεατές – Τα νότια προάστια μετρούν τις πληγές τους
- Ποια είναι τα σενάρια για να βρεθεί στο Top 8 ο ΠΑΟΚ – Ο ρόλος του Παναθηναϊκού (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442