
«Όχι» της ΔΗΜΑΡ στην πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική για το πρώτο μνημόνιο
Σύσκεψη της ΚΟ του κόμματός του συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές για τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων. Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να μη δοθεί θετική ψήφος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για πολιτικές ευθύνες σχετικά με το πρώτο μνημόνιο, πρόταση η οποία συζητείται την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.
Σύσκεψη της ΚΟ του κόμματός του συγκάλεσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, προκειμένου να ενημερώσει τους βουλευτές για τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων.
Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να μη δοθεί θετική ψήφος του κόμματος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή για πολιτικές ευθύνες σχετικά με το πρώτο μνημόνιο, πρόταση η οποία συζητείται την Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο κ. Κουβέλης ενημέρωσε τους βουλευτές για το τι έγινε στη συνεδρίαση του Eurogroup και τις αποφάσεις που ελήφθησαν.
Οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν ότι η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, ενώ χρειάζονται διασαφηνίσεις για το σχέδιο επαναγοράς των ομολόγων, ιδίως όσον αφορά τη συμμετοχή των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.
Ο κ. Κουβέλης, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε προς τους βουλευτές της ΔΗΜΑΡ ότι στη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου δεν τέθηκε θέμα ανασχηματισμού της κυβέρνησης.
Πρόσθεσε ότι έθεσε στους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο το ζήτημα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου με γνώμονα την ανάγκη οι διατάξεις του να διέπονται από κοινωνικά κριτήρια.
Επίσης, είπε ότι οι τρεις αρχηγοί συμφώνησαν να συναντηθούν εκ νέου την επόμενη εβδομάδα για θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άφαντη για 12η ημέρα η Λόρα – Η απάντηση της οικογένειας για τα όσα ακούγονται περί βίας
- Meteo: 294 νεκροί από ακραία καιρικά φαινόμενα σε 25 χρόνια – 633 επεισόδια με κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις
- Τραμπ: «Φίλε δεν καταλαβαίνω τι κάνεις με τη Γροιλανδία» – Ο αμερικανός φέρνει στο φως προσωπικά μηνύματα του Μακρόν
- Σάντος: «Σκληρή ομάδα ο Ολυμπιακός»
- Χανιά: Υπάλληλος σούπερ μάρκετ «ξάφριζε» το ταμείο
- Σάμος: Εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε στον 47χρονο εκπαιδευτικό για διακεκριμένη προσβολή ανηλίκων
- Μαρούσι: Τηλεφώνημα για βόμβα σε δημοσιογραφικό όμιλο
- Αμαρτωλός πρόεδρος ο Τραμπ – Δεν εγκρίνουν την βίαιη εξωτερική πολιτική του οι… καθολικοί ιερείς
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442