«Αυτό είναι το σώμα μου», η φωτογραφία και το μήνυμα που κατέκλυσε το Διαδίκτυο
«Αυτό είναι το σώμα μου και δεν είναι δική σας υπόθεση». Με αυτά τα λόγια ξεκινά η ανάρτηση στο ιστολόγιο The body love blog της φοιτήτριας από τη Νέα Υόρκη Στέλλα Μπούνσοφτ. Η φωτογραφία της νεαρής φοιτήτριας και το μήνυμα που τη συνοδεύει έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στο Διαδίκτυο, ειδικά αφότου φιλοξενήθηκαν στο μπλογκ Humans of New York του φωτογράφου Μπράντον Στάντον.
The body love blog της φοιτήτριας από τη Νέα Υόρκη Στέλλα Μπούνσοφτ. Η φωτογραφία της νεαρής φοιτήτριας και το μήνυμα που τη συνοδεύει έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στο Διαδίκτυο, ειδικά αφότου φιλοξενήθηκαν στο μπλογκ Humans of New York του φωτογράφου Μπράντον Στάντον.
&source=in.gr">
«Αυτό είναι το σώμα μου και δεν είναι δική σας υπόθεση». Με αυτά τα λόγια ξεκινά η ανάρτηση στο μπλογκ The body love blog της φοιτήτριας από τη Νέα Υόρκη Στέλλα Μπούνσοφτ. Η φωτογραφία της νεαρής φοιτήτριας και το μήνυμα που τη συνοδεύει έχουν προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στο Διαδίκτυο, ειδικά αφότου φιλοξενήθηκαν στο μπλογκ Humans of New Yorkτου φωτογράφου Μπράντον Στάντον.
«Προειδοποίηση: Η φωτογραφία μπορεί να θεωρηθεί άσεμνη γιατί το αντικείμενο δεν είναι αδύνατο. Και όλοι γνωρίζουμε πως μόνο τα αδύνατα άτομα μπορούν να δημοσιεύουν φωτογραφίες τους και να αυτοθαυμάζονται» γράφει στην ανάρτησή της η Στέλλα.
«Λοιπόν εγώ δεν είμαι. Αυτό είναι το δικό μου σώμα. Όχι το δικό σου. Το δικό μου. Αυτή η φωτογραφία είναι για όποιον μου έλεγε όταν ήμουν μικρή πως η κοιλιά μου είναι πολύ μεγάλη και για όποιον μου έλεγε ότι πρέπει να χάσω μερικά κιλά» συνεχίζει.
«Κυρίως όμως αυτή η φωτογραφία είναι για εμένα. Για το κορίτσι που μισούσε το σώμα της τόσο πολύ που κατέφυγε σε ακραία μέσα για να το αλλάξει. Που έκλαιγε για ώρες για το γεγονός ότι δεν θα ήταν ποτέ αδύνατη. Που την κορόιδευαν, βασάνιζαν και πλήγωναν απλά γιατί ήταν αυτή που ήταν» καταλήγει η Στέλλα.
Η φωτογραφία, που έχει ήδη αναρτηθεί χιλιάδες φορές, κατέκλυσε το Διαδίκτυο αφότου την φιλοξένησε στο μπλογκ του Humans of New York ο φωτογράφος Μπράντον Στάντον. Έπειτα από 13 ώρες τη φωτογραφία και το μήνυμα της Στέλλα είχαν δει περισσότερο από δύο εκατομμύρια άνθρωποι, όπως αναφέρει σχετικά η εφημερίδα La Repubblica.
«Ελπίζω όλο αυτό να μπορέσει να βοηθήσει τους ανθρώπους που νοιώθουν ανασφαλείς με το σώμα τους» λέει η Στέλλα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.