Εκδήλωση τιμής στο Ηρώδειο για το έτος Νικηφόρου Βρεττάκου
Μία εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον μεγάλο Λάκωνα ποιητή, Νικηφόρο Βρεττάκο, διοργανώνει την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου η Παλλακωνική Ομοσπονδία Ελλάδος στο Ηρώδειο, με αφορμή τον εορτασμό του έτους Νικηφόρου Βρεττάκου (έχουν περάσει 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή).
Τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Μία εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον μεγάλο Λάκωνα ποιητή, Νικηφόρο Βρεττάκο, διοργανώνει την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου η Παλλακωνική Ομοσπονδία Ελλάδος στο Ηρώδειο, με αφορμή τον εορτασμό του έτους Νικηφόρου Βρεττάκου (έχουν περάσει 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου ποιητή).
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί τμήμα της ποιητικής δημιουργίας του Βρεττάκου μέσα από τη μουσική του συνθέτη Νίκου Καλλίτση.
Το ποίημα «Γράμμα στο Ρόμπερτ Οπενχάιμερ», πατέρα της ατομικής βόμβας, μελοποιημένο σε μορφή ορατορίου, αποτελεί τον κεντρικό κορμό της εκδήλωσης.
Πλαισιωμένος από έντονα ρυθμικά και μελωδικά στοιχεία ο συγκινησιακά φορτισμένος, δυνατός ποιητικός λόγος αναδεικνύει τη χαρά της ζωής και το αίτημα ενός ειρηνικού κόσμου για τα παιδιά όλης της γης.
Το έργο έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στο Μόντρεαλ με Γαλλοκαναδούς συντελεστές.
Παράλληλα θα ακουστούν τα έργα του συνθέτη «Αν δε μου ‘δινες την ποίηση Κύριε» συμφωνικό ποίημα σε πρώτη εκτέλεση, και τα τραγούδια «Μαζεύω τα πεσμένα στάχυα», «Της Σπάρτης οι πορτοκαλιές» και «Αγάπη».
Ερμηνεύουν η μεσόφωνος Μαρία Ζώη, ο τενόρος Ιωάννης Φράγκος και ο βαρύτονος Γιώργος Ματθαιακάκης. Απαγγέλλει ο Γρηγόρης Βαλτινός.
Τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, την Παιδική Χορωδία ROSARTE και τη Χορωδία της ΕΡΤ διευθύνει ο Ανδρέας Πυλαρινός.
Η εκδήλωση αρχίζει στις 21:00 το βράδυ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων.
Τα έσοδα θα διατεθούν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.
Τα εισιτήρια, από 15 ευρώ, (φοιτητικά 10) διατίθενται στα ταμεία του Φεστιβάλ Αθηνών. Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου, τηλ. 210 3272000.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
- Προειδοποίηση για την κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει
- Πληθαίνουν οι ενδείξεις – Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να προστατεύει από την άνοια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442