Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) κάλεσαν τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες να προχωρήσουν στην παραγωγή περισσότερου πετρελαίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «ουσιαστικοί κίνδυνοι» που εγκυμονεί μια ανεβασμένη τιμή του πετρελαίου για την παγκόσμια οικονομία. Πάντως, πάνω από τα 112 δολάρια το βαρέλι σταθεροποιείται η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ, με αφορμή τον τυφώνα «Ισαάκ» που αναγκάζει τις πετρελαϊκές εταιρείες να διακόψουν τη λειτουργία τους στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού.
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ομάδας των Επτά (G7) κάλεσαν τις πετρελαιοπαραγωγές χώρες να προχωρήσουν στην παραγωγή περισσότερου πετρελαίου προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι «ουσιαστικοί κίνδυνοι» που εγκυμονεί μια ανεβασμένη τιμή του πετρελαίου για την παγκόσμια οικονομία.
«Παραμένουμε σε επαγρύπνηση για τους κινδύνους που υπάρχουν για την παγκόσμια οικονομία (…) Η τρέχουσα αύξηση στις τιμές του πετρελαίου αντανακλά γεωπολιτικές ανησυχίες και ορισμένες διαταραχές στην τροφοδοσία. Ενθαρρύνουμε τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο να αυξήσουν την παραγωγή τους για να ικανοποιήσουν τη ζήτηση», αναφέρουν οι υπουργοί της G7 σε κοινή ανακοίνωσή τους.
«Είμαστε έτοιμοι να καλέσουμε την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας να αναλάβει κατάλληλη δράση για να εξασφαλίσει ότι η αγορά τροφοδοτείται πλήρως και εγκαίρως», σημειώνουν στην ίδια ανακοίνωση.
Πάντως, πάνω από τα 112 δολάρια το βαρέλι σταθεροποιείται η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ, με αφορμή τον τυφώνα «Ισαάκ» που αναγκάζει τις πετρελαϊκές εταιρείες να διακόψουν τη λειτουργία τους στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού.
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, Φ hill Sessions επιστρέφει στο Θέατρο «Δόρα Στράτου» στον Λόφο Φιλοπάππου, παρουσιάζοντας ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα 16 συναυλιών
Το χαμένο δραματικό ειδύλλιο «Ο μαγεμένος βοσκός», που ο Σπυρίδων Περεσιάδης έγραψε το 1909 παρουσιάζεται μέσα από τη σύγχρονη, λυρική ανάγνωση του Γιάννη Σκουρλέτη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας