Θρίαμβος για ΗΠΑ, Νέα Ζηλανδία και Νότια Αφρική στην κωπηλασία
Στο αγώνισμα «ναυαρχίδα» της κωπηλασίας, την οκτάκωπο, οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες με επίδοση 6:10.59. Το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών. Η Νότια Αφρική κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην τετράκωπο ελαφρών βαρών των ανδρών.
Στο αγώνισμα «ναυαρχίδα» της κωπηλασίας, την οκτάκωπο, οι ΗΠΑ κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στις γυναίκες με επίδοση 6:10.59. Ασημένιο μετάλλιο για τον Καναδά με 6:12.06, ενώ η Ολλανδία τερμάτισε στην 3η θέση με χρόνο 6:13.12.
Η κατάταξη:
1.ΗΠΑ 6:10.59(Κάφαρο, Φράνσια, Λόφγκρεν, Ρίτσελ, Μουσνίτσκι, Λόγκαν, Λιντ, Ντέιβις και Ουίπλ πηδαλ.)
2. Καναδάς 6:12.06(Χάνσον, Βίνμπεργκ, Γκουλόιεν, Ουίλκινσον, Μαστράτσι, Μπρζόζοβιτς, Μαρκουαρντ, Μόριν και Τόμπσον-Ουίλι πηδαλ.)
3. Ολλανδία 6:13.12(Φεενχοφεν, Κίνγκμα, Άχτερμπεργκ, Ντε Γκροοτ, Ρεπελάερ Φαν Ντρίελ, Μπέλντερμπος, Μπόουβ, Ντε Χααν, Σελέκενς πηδαλ.)
4. Ρουμανία 6:17.64 (Κογκιάνου, Άλμπου, Γκριγκόρας, Ντορνεάνου, Λουπάσκου, Μίροντσιτς, Κογιοκαρίου, Ροτάρου, Γκιντόιου πηδαλ.)
5. Μεγάλη Βρετανία 6:18.77(Ουίτλαμ, Ριβ, Έντι, Μαγκούαιαρ, Πέιτζ, Βερνόν, Γκριβς, Θόρνλεϊ, Ο’Κόνορ πηδαλ.) 6. Αυστραλία 6:18.86(Βέρμερς, Τσάρτεντον, Σέλμπι, Κουκ, Τζέραντ, Χάγκαν, Κίοϊ, Στάνλεϊ, Πάτρικ πηδαλ.)
Διπλό σκιφ ανδρών: Πρώτοι οι Νεοζηλανδοί
Το πλήρωμα της Νέας Ζηλανδίας κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών των ανδρών. Οι Νέιταν Κοέν και Τζόζεφ Σάλιβαν πέρασαν πρώτοι τη γραμμή του φίνις στον τελικό, με επίδοση 6:31.67. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ιταλία των Αλέσιο Σαρτόρι και Ρομάνο Μπατίστι (6:32.80), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κρέμασαν στο στήθος, οι Σλοβένοι Λούκα Σπικ και Ιζτοκ Κοπ με χρόνο 6:34.35.
Η κατάταξη στο διπλό σκιφ των ανδρών, με την ολοκλήρωση του τελικού στο κωπηλατοδρόμιο του Ίτον, έχει ως εξής:
ΧΩΡΑ ΑΘΛΗΤΕΣ ΕΠΙΔΟΣΗ
1. Νέα Ζηλανδία (Κοέν, Σάλιβαν) 6:31.67
2. Ιταλία (Σαρτόρι, Μπατίστι) 6:32.80
3. Σλοβενία (Σπικ, Κοπ) 6:34.35
4. Αργεντινή (Σουάρες, Ρόσο) 6:36.36
5. Μεγάλη Βρετανία (Λούκας, Τάουνσεντ) 6:40.54
6. Λιθουανία (Μαστσίνκσας, Ρίτερ) 6:42.96
Τετράκωπος ανδρών ελαφρών βαρών: Χρυσή η Ν.Αφρική
Η Νότια Αφρική κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην τετράκωπο ελαφρών βαρών των ανδρών. Οι Τόμπσον, Μπράιτεν, Σμιθ και Ντλόβου ολοκλήρωσαν τη διαδρομή σε χρόνο 6:02.84, στερώντας ένα τρίτο χρυσό μετάλλιο από τη Μεγάλη Βρετανία (των αδελφών Πίτερ και Ρίτσαρντ Τσάμπερς από τη Βόρεια Ιρλανδία, Ουίλιαμς και Μπάρτλεϊ) που τερμάτισε δεύτερη με επίδοση 6:03.09. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Δανοί Βίντερ, Γιόργκενσεν, Μπάρσοε και Έμπεσεν με χρόνο 6:03.16.
ΧΩΡΑ ΕΠΙΔΟΣΗ
1. Νότια Αφρική 6:02.84(Τόμπσον, Μπράιτεν, Σμιθ και Ντλόβου)
2. Μεγάλη Βρετανία 6:03.09(Πίτερ & Ρίτσαρντ Τσάμπερς, Ουίλιαμς, Μπάρτλεϊ)
3. Δανία 6:03.16(Βίντερ, Γιόργκενσεν, Μπάρσοε και Έμπεσεν)
4. Αυστραλία 6:04.05(Έντουαρντς, Μπελτς, Κάρετον, Σκιπγουορθ)
5. Ελβετία 6:09.30(Σουέρς, Τραμέρ, Νιέπμαν, Γκιρ)
6. Ολλανδία 6:11.39(Λιέβενς, Χέιτζμπροκ, Τίτσο και Βίνσεντ Μούντα)
Σκιφ γυναικών: Η εξάδα του τελικού
Στον τελικό του σκιφ γυναικών (Σάββατο, 4/8) εξασφάλισαν την πρόκριση τα εξής έξι πληρώματα:
Από 1η Ημιτελική σειρά
ΧΩΡΑ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΗ
Τσεχία (Κνάπκοβα) 7:42.57
Αυστραλία (Κρόου) 7:44.69
Λευκορωσία (Κάρστεν) 7:44.94
Από 2η Ημιτελική σειρά ΧΩΡΑ
ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΠΙΔΟΣΗ
Δανία (Έρικσεν) 7:44.33
Κίνα (Ζανγκ) 7:45.58
Νέα Ζηλανδία (Τουίγκ) 7:46.71
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βοριαζίδης για την επιστροφή του: «Ανατριχιαστικό το χειροκρότημα – Δεν θεωρώ τον εαυτό μου παράδειγμα»
- Τα δεδομένα για τις θέσεις 5-8 στη Super League: Ο Άρης και το πρόγραμμα ως το τέλος της κανονικής περιόδου
- ΑΟ Θύρας – Πανιώνιος Betsson 1-3: Οι «κυανέρυθρες» σήκωσαν το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας τους (vids)
- Μουκουντί: «Είναι σημαντική η νίκη, ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο κόντρα στην ΑΕΛ»
- Νιουκάστλ – Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Ο Μαρμούς «έστειλε» τους «Πολίτες» στους «8» του FA Cup
- Μπιλμπάο – Μπαρτσελόνα 0-1: «Διπλό» τίτλου για τη «Μπάρτσα» με οδηγό τον Γιαμάλ
- Σάκκαρη – Τάγκερ 2-0: Άνετη πρόκριση για τη Μαρία στους «32» του Indian Wells
- Γιαντράν – Παναθηναϊκός 4-5 πεν. (22-22 κ.δ): Στους «8» του Euro Cup το «τριφύλλι»!
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 0θ.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/raul-escobar-xP2-OoPaz6k-unsplash-315x220.jpg)




















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442