Μία σπουδαία πρωταγωνίστρια, η Iρλανδή Φιόνα Σο παρουσιάζει στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στις 3 και 4 Αυγούστου, τη Μπαλάντα του γέρου ναυτικού, του Σάμιουελ Κόλεριτζ, σε σκηνοθεσία της Φιλίντα Λόυντ. Μία σπουδαία πρωταγωνίστρια, η Iρλανδή Fiona Shaw, που γνωρίσαμε ως Γουίνι στις «Ευτυχισμένες μέρες» του Μπέκετ στην Επίδαυρο (2007), γνωστή από τις επιτυχίες της […]
Μία σπουδαία πρωταγωνίστρια, η Iρλανδή Φιόνα Σο παρουσιάζει στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στις 3 και 4 Αυγούστου, τη Μπαλάντα του γέρου ναυτικού, του Σάμιουελ Κόλεριτζ, σε σκηνοθεσία της Φιλίντα Λόυντ.
Μία σπουδαία πρωταγωνίστρια, η Iρλανδή Fiona Shaw, που γνωρίσαμε ως Γουίνι στις «Ευτυχισμένες μέρες» του Μπέκετ στην Επίδαυρο (2007), γνωστή από τις επιτυχίες της στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση και βραβευμένη για εμφανίσεις της σε θεατρικές παραγωγές, παρουσιάζει στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, στις 3 και 4 Αυγούστου, τη Μπαλάντα του γέρου ναυτικού, του Σάμιουελ Κόλεριτζ, σε σκηνοθεσία της Φιλίντα Λόυντ.
Η Φιόνα Σo, είναι μεν γνωστή στο διεθνές κοινό για τη συμμετοχή της στις ταινίες Harry Potter, Μαύρη Ντάλια, Το αριστερό μου πόδι κ.ά. και στη σειρά True Blood, έχει όμως κερδίσει την εκτίμηση των απαιτητικών θεατρόφιλων για τις βραβευμένες ερμηνείες της σε παραστάσεις του κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Στη συνεργασία της με την (επίσης γνωστή από τον κινηματογράφο) σκηνοθέτιδα Φιλίντα Λόιντ και το χορογράφο Kim Brandstrup, που θα απολαύσουμε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου, αναλαμβάνει μαζί με τον Daniel Hay-Gordon να ερμηνεύσει τη Μπαλάντα του γέρου ναυτικού του Σάμιουελ Τέιλορ Κόλεριτζ. Πρόκειται για ένα εμβληματικό ποίημα της εποχής του Ρομαντισμού, επίκαιρο στη μορφή και στο περιεχόμενο και σήμερα, που αποτυπώνει την περιπλάνηση του ανθρώπου στον κόσμο και την προσπάθειά του στην αναζήτηση νοήματος.
Αυτό το γραμμένο πριν από διακόσια δεκατέσσερα χρόνια ποίημα, γίνεται ο καμβάς για να ξεδιπλώσει η πολυβραβευμένη ηθοποιός το ταλέντο της, δίνοντας ζωή στους στίχους και ρυθμό στην αφήγηση, επιχειρώντας να οδηγήσει τις ψυχές των θεατών που θα βρεθούν στην Επίδαυρο, στον ουρανό. Όπως σημειώνει η σκηνοθέτης στο σημείωμά της, «στην παράστασή μας στην Επίδαυρο, και με τη βοήθεια δύο ηθοποιών, η ιστορία θα μείνει μόλις για ένα λεπτό μετέωρη, για να ζήσει έπειτα μονάχα στη μνήμη των θεατών. (…) Φέρνοντας αυτό το ποίημα στην Ελλάδα, στον τόπο καταγωγής της απαγγελίας του έμμετρου λόγου σε θεατρικό χώρο, νιώθουμε περήφανοι και ταπεινοί. Ας είναι οι θεοί επιεικείς μαζί μας!».
Μια συνεργασία της Fiona Shaw με τη Phyllida Lloyd και τον Kim Brandstrup Παραγωγή Fitzroy Production – Συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου Πρωτογενής έρευνα με την υποστήριξη του Jerwood Studio- Sadler’s Wells
Ερμηνεύουν: Fiona Shaw, Daniel Hay-Gordon Σκηνοθεσία: Phyllida Lloyd, Kim Brandstrup Φωτισμοί: Jean Kalman Ήχος: Mel Mercier
Υπεύθυνος σκηνής: Kate Davy Παραγωγή: Claire Bejanin
Στα αγγλικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.
3-4 Αυγούστου, 21:30 Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου
Αφετηρία της παράστασης «Δύο ή τρία πράγματα που ξέρω γι’ αυτόν» είναι η προσέγγιση του ρόλου του πατέρα και του αποτυπώματος που αφήνει στις επόμενες γενιές.